Obavijesti

Sport

Komentari 22

Eduardo da Silva u Tuzli: 'Veliki Ćiro je u tom klubu obilježio povijest. Blizu smo dogovora'

Eduardo da Silva u Tuzli: 'Veliki Ćiro je u tom klubu obilježio povijest. Blizu smo dogovora'

Legendarni hrvatski reprezentativac trebao bi biti novi predsjednik bosanskohercegovačkog drugoligaša. Čini se kako pregovori idu u najboljem smjeru i kako su strane blizu dogovora

VIDEO

Izuzetno sam počašćen radnim sastankom s predstavnicima Slobode. Dobio sam više nego dovoljno informacija o klubu i gradu. Detaljno su mi prezentirani klupski planovi i vizija. Zahvalan sam ljudima iz kluba jer su došli u službeni posjet. Imao sam dosta neslužbenih poziva raznih klubova, ali ovo je prvi službeni sastanak s predstavnicima jednoga kluba. Inicijalno smo dogovorili smjernice za sljedeće razdoblje, stavljam se na raspolaganje Slobodi. Zbog privatnih obaveza moram se vratiti u Brazil, ali moji suradnici nastavljaju komunikaciju s predstavnicima Slobode. Planiram se vratiti što prije i formalizirati svoju ulogu u klubu, rekao je Eduardo da Silva.

 A ta uloga će biti predsjednička. Eduardo da Silva postat će predsjednik Slobode. Nekad slavni klub, koji se u generaciji Fuada Mulahasanovića, Dževada Šećerbegovića, Mustafe Hukića, Nedžada Verlaševića, Mersada Kovačevića borila za naslov prvaka Jugoslavije, danas je drugoligaš.

- Uh, kakva je to generacija bila, kakva navala... Ne okreneš se u Tuzli, a već gubiš 3-0 - često je govorio Marko Mlinarić, legenda Dinama.

Zagreb: Veteranski turnir "Kutija šibica", polufinale., Promotionplay Domograd - CB Sport SC Flegar Zlo?o i prijatelji

Na klupi Slobode 2014. godine sjedio je i pokojni Ćiro Blažević. I tad je Sloboda bila drugoligaš, a Ćiro ju je uveo u elitu. U Tuzli su ga bili dočekali kao kralja, od apatije i sivila napravio je euforiju, i to takvu da su navijači počeli čak i na treninge dolaziti. No uprava ga nije slijedila. Nakon što je na prepunom Tušnju pobijedio Jedinstvo iz Bihaća 2-0, pitali smo ga koliko mu treba novih igrača ako želi biti konkurentan u Premijer ligi, a Ćiro je kratko dobacio:

- Svih 11!

Nažalost, uprava nije tako razmišljala. Samo dva dana nakon što je Slobodu uveo u Premijer ligu, Ćiro je otišao.

Tuzla: ?iro Blaževi? slavi ulazak FK Sloboda u Premijer ligu BiH

- Odlazim povrijeđen jer sam u svom životu imao privilegij da, gdje god sam radio, ljudi su me molili da ostanem. Ovo je prvi put da mi moj predsjednik kaže da se idem odmoriti pa ćemo kasnije vidjeti. Nema se sa mnom ništa vidjeti, nisam ja mali miš. Ja sam stvorio jedan kredit koji mi i u ovoj dobi daje privilegij da me klubovi traže - rekao je tad Ćiro.

Deset godina poslije na čelo Slobode dolazi još jedan veliki dinamovac - Eduardo da Silva.

Njegov dolazak podijelio je navijače.

- Eduardo kralj, ovo je početak jedne nove Slobode - kažu optimisti.

- Eh, da nešto valja, ne bi k nama došao - odgovaraju pesimisti.

A ima i onih realnih.

- Dobar je Dudu, no klub se raspada, a on leti u Brazil. Svaki dan je važan, mora biti tu - jedan je od komentara na službenoj stranici Slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika