Sport

Komentari 19

Egipćani podnijeli tužbu: Napali ih u autobusu, ometali laserima i rasistički vrijeđali Moa Salaha

Egipćani podnijeli tužbu: Napali ih u autobusu, ometali laserima i rasistički vrijeđali Moa Salaha

Egipatska momčad bila je izložena rasizmu nakon pojavljivanja uvredljivih transparenata na tribinama usmjerenih na igrače, točnije na Mohameda Salaha. Gađali su ih bocama i kamenjem tijekom zagrijavanja

Senegalska nogometna reprezentacija pobijedila je Egipat na domaćem terenu s 3-1 nakon boljeg izvođenja penala. 

Prvi gol pao je već u 4. minuti susreta nakon autogola Hamdija Fathija koji je doveo Senegal u vodstvo. Do kraja susreta mreže su mirovale, a s obzirom na to da je u prvom susretu Egipat slavio s 1-0, o utakmici su odlučivali penali. 

U redovima Egipćana penal su promašila čak trojica igrača, između i ostalih i Salah, dok je Sadio Mane zabio za konačno slavlje Senegala.

Uoči kvalifikacijskoj dvoboja u Diamniadiju, egipatska reprezentacija proživljavala je pravu torturu od strane senegalskih navijača. Napali su autobus u kojem su se vozili do stadiona uslijed čega su razbili stakla, a igrači su sve dokumentirali i priložili u žalbu koju su podnijeli Fifi.

"Egipatski nogometni savez podnio je službenu žalbu protiv svog domaćina Senegala delegatu utakmice, sigurnosnom dužnosniku, CAF-u i Fifi, prije početka utakmice između dvije momčadi', izvijestili su Egipćani te su opisali što se sve događalo:

'Egipatska momčad bila je izložena rasizmu nakon pojavljivanja uvredljivih transparenata na tribinama usmjerenih na igrače, točnije na Mohameda Salaha. Zapravo, senegalski navijači terorizirali su egipatske igrače gađajući ih bocama i kamenjem tijekom zagrijavanja, kao i napadom na autobus egipatske momčadi, što je uzrokovalo razbijanje stakla i neke ozljede, što je dokumentirano slikama i video zapisima priloženim uz pritužbu.

Football - Qatar 2022 FIFA World Cup Qualifier - Senegal v Egypt - Diamniadio Olympic Stadium - Diamniadio - Senegal

Ali domaći navijači tu nisu stali te su po dolasku egipatskih reprezentativaca na stadion nastavili s torturom. Laserima su ometali gostujuće igrače što se jasno vidi na licima Mo Salaha prije nego što je promašio penal.