Obavijesti

Sport

Komentari 2

Stinčić: Tko bi rekao da ćemo mi biti zadnji koji su prezimili

Stinčić: Tko bi rekao da ćemo mi biti zadnji koji su prezimili
3

Dinamo je posljednji put dočekao 
proljeće u Europi 1970. Ispali su od njemačkog Schalkea izgubivši 
u dvije utakmice 4-1. Željko Stinčić je bio član te generacije...

VIDEO

Gospon Stina, nemojte se ljutiti, dobacio je kroz smijeh Ivan Kelava ušetavši u klupske prostorije. Željko Stinčić, pijući kavu, pogledao ga je, osmijehnuo se i odgovorio.

- Ma, kaj bi se ljutil. Drago mi je da je netko skinuo moj rekord. Pa, to je trajalo 35 godina.

Željko Stinčić kao golman Dinama nije primio gol 749 minuta. Niz je počeo protiv Vojvodine 5. listopada 1975. i trajao osam utakmica.

- Pokleknuo sam protiv Zvezde. Izgubili smo 2-0. Sjećam se, Sead Sušić, Safetov brat, pucao je sa 16 metara, nisko, u lijevi kut. Stvarno mi je drago što me Kelava prestigao - kaže Stina.

Dinamo je posljednji put proljeće u Europi dočekao prije 40 godina. Na golu je bio upravo Stinčić.

- Uh, davno je to bilo. Ožujak, 1970. Stvarno se ne sjećam koga smo sve izbacili. Mislim da smo u prvom kolu dobili neke Rumunje, Tirgu Mures. Potom smo izbacili jaki Marseille i dočekali proljeće. Tada to nije bio toliki uspjeh jer je tri godine prije Dinamo uzeo Kup velesajamskih gradova. Eh, da nam je tada netko rekao da ćemo mi biti zadnja generacija koja je dočekala proljeće, ha-ha - kaže Stina.

Željkov otac Branko također je bio golman Dinama. I to sjajan. Osim što je bio član posljednje Dinamove generacije koja je prezimila u Europi, Stinu pamte po obranama penala. U jednoj sezoni obranio je sedam od osam penala, a uvijek je briljirao protiv Zvezde.

- Eh, to su bila drugačija vremena. Nekad sam mogao pola sata gurati loptu po kaznenom prostoru. Suparnički igrač vas je mogao napasti, izbiti loptu iz ruku i zabiti gol. Danas je to sve nemoguće - zaključio je Stinčić.

Željko Stinčić

Za Dinamo je odigrao 478 utakmica, a krajem 1975. nanizao je 749 minuta bez primljenoga gola. U jednoj sezoni Stina je obranio sedam od osam penala. Nakon karijere otvorio je školu za golmane.

Već smo jednom mislili i na kraju ispali glupi    

Ma, moramo proći PAOK. Ali, gledajte. O prolazu smo odlučivali 1998. godine. U goste je dolazio Olympiacos, a vrijeme je bilo slično kao i sada. Led, snijeg, temperatura ispod nule. Mislili smo da Grci nemaju šanse, a oni su se snašli bolje od nas. Eto, ne smijemo ponoviti istu pogrešku, kaže Stinčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti