Obavijesti

Sport

Komentari 87

'El clasico' na hrvatski pogon u veznom redu: Luka na Raketu!

'El clasico' na hrvatski pogon u veznom redu: Luka na Raketu!
2

Ako se pitate tko zna kako protiv Reala, odgovor je jednostavan - Ivan Rakitić! Zna kako se zabija 'kraljevima' kojima je dao četiri gola, samo je Betisu dao više. A i protiv Luke Modrića vodi u međusobnom omjeru

VIDEO

Bio je ožujak 2019., prije točno godinu dana. Barcelona je pobijedila na Bernabeu, a jedini gol zabio je Ivan Rakitić

- Setien, ne zaboravi Raketu, on zna kako se zabija Realu - naslov je u španjolskim medijima uoči El Clasica.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Valladolid

Ne slučajno. Osim što je strijelac posljednjega gola Barcelone u Madridu, a od tada je prošlo točno godinu dana, Raketa je u karijeri zabio Realu četiri gola. Jedini klub kojemu je zabio više je Betis, njima je “utrpao” pet komada. I, da, Raketa je opet ulovio formu, bio je starter u posljednje dvije utakmice, protiv Eibara i Napolija. I bit će danas protiv Reala. 

Sudar Modrića i Rakitića. Epizoda 18. Prvi sudar dvojice hrvatskih reprezentativaca bio je rujnu 2012. Raketa je bio zvijezda u Sevilli, dok je Luka prolazio teške trenutke u Realu, u toj utakmici ušao je s klupe umjesto Mesuta Özila, koji je bio zvijezda. Sevilla je pobijedila 1-0, Raketa i Luka razmijenili su dresove. Od tada su jedan protiv drugoga igrali 17 puta - Rakitić je slavio devet puta, četiri utakmice su završile remijem, a četiri puta je slavio Modrić. 

Pokretanje videa...

00:55

Ako ćemo ih uspoređivati ove godine u La Ligi, onda je Luka uspješniji. Ove sezone Modrić je bio starter u 13 utakmica, igra prosječno 63 minute po utakmici i zabio je tri gola. Raketa? Ove sezone nije zabio ni jedan gol, starter je bio u devet utakmica, a igra 46 minuta po utakmici. 

I nema boljeg mjesta, a ni protivnika za prvijenac ove sezone. I nema boljeg mjesta da se Barcelona odvoji i, kako pišu Španjolci, napravi veliki korak prema naslovu prvaka. Jer pobijedi li, Barcelona će se odvojiti na pet bodova prednosti te Real gurnuti u još veće probleme i Zinedineu Zidanu potpisati otkaz. I zato Katalonci prizivaju Raketu, a Madriđani Luku. Dva prijatelja, čiji je isprepleteni nogometni put započeo u rujnu 2007., kad je Hrvatska pobijedila Estoniju 2-0.

La Liga Santander - Getafe v Real Madrid

Tad 19-godišnji Rakitić ušao je kao izmjena, a tri godine stariji Modrić asistirao je za drugi gol Hrvatske. Od tada zajedno su za reprezentaciju igrali 82 puta. I odveli nas do srebra u Rusiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani