Obavijesti

Sport

Komentari 43

El Clasico: Nadam se da neće opet letjeti svinjske glave...

El Clasico: Nadam se da neće opet letjeti svinjske glave...
1

Sudionici velikog nogometnog derbija vrijede 763 milijuna eura. U deset posljednjih utakmica Messi je zabio 13 golova, a Ronaldo je vodeći strijelac lige s 14 golova

VIDEO

Od posljednje Realove pobjede u El Clasicu prošlo je 936 dana. U protekle dvije i pol godine Madriđani su proživjeli puno teških trenutaka protiv Barcelone, a najviše im se kosa na glavi diže na spomen Lea Messija. Barca je dobila četiri derbija u nizu, što je novi rekord, a sitni Argentinac u osam utakmica protiv Real Madrida zabio je čak sedam golova. Predsjednik Reala Florentino Perez zaključio je da mu u takvoj situaciji samo Jose Mourinho može pomoći. Messi je zabio 69 golova u dvije sezone, ali nikad protiv Mourinhovih momčadi.

- Barcelonu sam pobjeđivao s Chelseajem i Interom. Bilo je sjajno, mogu misliti kakav će tek osjećaj biti ponovim li to kao trener Real Madrida. Ne vole me na Nou Campu i to s pravom - rekao je Mourinho. Na Nou Campu doduše još nikad nije pobijedio.

- Valjda neće opet letjeti svinjske glave, ali točno je da nas Mourinho svojim ponašanjem dodatno motivira - izjavio je branič Barcelone Gerard Pique. Svinjska glava bačena na travnjak u derbiju 2002. bila je namijenjena Joseovu sunarodnjaku Luisu Figu. U Kataloniji mu nikad nisu oprostili odlazak u Real Madrid. Figa je u Realu naslijedio sunarodnjak Cristiano Ronaldo. Najbolji Realov igrač sušta je suprotnost tihom i povučenom Messiju, ali jedno im je zajedničko. Na travnjaku su obojica nezaustavljivi - samo u posljednjih pet utakmica Ronaldo je zabio devet golova, a Messi čak deset.

Zajedno vrijede 763 milijuna eura

Messi je najskuplji igrač El Clasica s izlaznom klauzulom od 250 milijuna eura. Barca vrijedi 423, a Real Madrid 340 milijuna eura.

'Vidjet ćeš Madrid, ali ne večeras'

Nekoliko minuta prije nego što je s Interom izbacio Barcu u polufinalu LP-a Mourinho je Guardioli na uho došapnuo ‘vidjet ćeš Madrid, ali ne večeras’.

'Ni Messi ne zna na koju će stranu'

Messija je teško zaustaviti jer niti on sam do zadnjeg trenutka ne zna što će točno izvesti, pa kako bi onda branič znao, rekao je Jose Mourinho.

Nitko ne navija kao Nicara

Mario Hernandez najpoznatiji je Barcin navijač. Popularni Nicara obojio je gotovo sve svoje stvari u crveno i plavo, od auta do kauča u dnevnoj sobi.

Gladi prečku za sreću

Nakon svakog Realova gola Casillas za sreću dotakne prečku

Özil se moli prije utakmice

Prije svake utakmice smiruje se čitajući nekoliko redaka iz Kurana

Dani Alves je Barcin DJ

U Barcinoj svlačionici glazbu uvijek bira brzonogi brazilski branič

Uskoro stiže Khedira junior

Rani, brat Samija Khedira, igra za njemačku repku do 15 godina

Sjajan igrač i matematičar

Busquetsov omiljeni školski predmet bila je matematika

Villa je umalo prestao igrati

Kao 9-godišnji dječak jedva se oporavio od teške ozljede noge

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.