Obavijesti

Sport

Komentari 32

El-Vori i 15 kauboja kreću u lov na zlato: Prva na redu Austrija

El-Vori i 15 kauboja kreću u lov na zlato: Prva na redu Austrija
1

Na prvenstvu u koje su domaćini uložili 200 mil. € Hrvatska danas počinje svoj lov na 1. zlato nakon 10 godina. Nema ozljeda ni problema, ne smije biti ni opravdanja

VIDEO

Možeš trenirati, trčati, dizati utege, uigravati linije, obranu, napadačke akcije, ali priprema tu nije gotova. Da bi bio potpuno spreman, moraš se saživjeti sa zemljom u koju ideš. A naši rukometaši i to su obavili. Kapetan Igor Vori na glavu je stavio tradicionalnu arapsku maramu i odjenuo se “arapski” pa poveo momčad u lov na prvo zlato nakon 2004.

Dobro, na ovom snimanju je svom tom arapskom tradicionalizmu dodao i skupi tablet, ali i to je Katar. Pustinja, nepregledna gomila pijeska i konzervativni običaji karakteristični za arapski svijet s jedne, ali i hrpa betona, modernih cesta, građevina te najmodernijih čuda tehnologije s druge strane. Evo, danas se u Kataru igra i rukomet, ne tako davno to je bilo praktički nezamislivo, gotovo suludo.

Nitko nikad nije više uložio u neko rukometno natjecanje, čak 200 milijuna eura! U Dohi sasvim sigurno neće biti problema s komforom, premalim krevetima ili nedovoljno bogatim obrocima. Dvorane su ultramoderne, nove, ispunjavaju sve kriterije potrebne za igranje rukometa. Neće biti ni dugih putovanja, u Dohi su apsolutno sve dvorane i svi hoteli na 20-ak minuta vožnje. Dakle, opravdanja takve vrste nitko neće moći imati, parket će ovdje biti jedino mjerilo.

Kad je tako, hrvatski kapetan “El-Vori” i njegovih 15 kauboja imat će priliku pokazati sve što znaju. A dokazano znaju mnogo, Hrvatska je već godinama sam svjetski rukometni vrh i to se ni u Kataru ne bi smjelo promijeniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nikad na neko prvenstvo nisam išao ovako spreman i odmoran - kazao je Vori prije polaska u zemlju pijeska i luksuza.

Uz to, nije bilo ni ozljeda, nesreća i pehova. U nekim prošlim vremenima Čupić je na pripremama ostao bez dijela prsta, Lacković se porezao na razbijenu bocu, Balića su mučila leđa... Danas nema ni Lackovića ni Balića, to možda i nije idealno, ali nema ni problema takve vrste, a to je fantastično. Najviši ciljevi i već uobičajene “želje i pozdravi” hrvatske javnosti za Golužinu su momčad nešto što se ponavlja iz godine u godinu, znaju se ovi igrači nositi sa svim tim.

Hrvatska “pustinjska oluja” počet će s Austrijom, nastaviti se s Tunisom, protivnikom koji tuče kao da ima 16 Didiera Dinarta, a zatim slijedi “slobodan dan” protiv slabašnog Irana. Za potvrdu prvog mjesta u skupini, koje donosi lakšeg protivnika u osmini finala, Hrvatska će se morati obračunati još i s Makedonijom, našeg trenera Ivice Obrvana, pa za kraj i sa susjedima iz BiH. Osim susjedski, bit će to bratski okršaj. S jedne strane naš Igor Karačić, s druge njegov brat Ivan... Tata i mama navijat će za - obojicu.

Put do polufinala, u kojem svi analitičari vide društvo iz završnice EP-a, Dansku, Španjolsku, Francusku i Hrvatsku, mogao bi voditi i preko reprezentacije Katara. Kao i sve ostalo, momčad za SP ljudi su - kupili. Na golu Goran Stojanović i Barcelonin Daniel Šarić, u polju Španjolac Vidal i Francuz Roine, tu su i Memišević, Omahić... A izbornik - legendarni Valero Rivera. Eto, tako to rade Katarci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'