Obavijesti

Sport

Komentari 12

Embiid završio sezonu, Dario Šarić favorit za novaka godine

Embiid završio sezonu, Dario Šarić favorit za novaka godine
1

Dario Šarić proglašen je 'rookiejem' veljače te je sad prvi u utrci i za novaka godine jer je Joel Embiid zbog ozljede koljena završio sezonu. Šarić ima četiri ozbiljna rivala

VIDEO

Europa je dosad samo jednom imala košarkaša, koji je u NBA-ju postao 'rookie' godine. Bio je to Pau Gasol. Prije 15 godina igrajući za Memphis Grizzliese u prosjeku je ubacivao 17,6 koševa uz 8,9 skokova.

Njegov nasljednik mogao bi postati Dario Šarić. Hrvatski reprezentativac proglašen je 'rookiejem' veljače, a nakon što je objavljeno da Joel Embiid završava sezonu, Dario je favorit za novaka godine.

U veljači je Šarić imao sjajnu statistiku, 17 koševa i 7,9 skokova. Embiid je propustio posljednjih 14 utakmica, a no sad je i službeno potvrđeno da zbog ozljede koljena neće igrati do kraja sezone.

-  Šteta, osjećam se užasno. Embiid je moj jako dobar prijatelj i žao mi je što ove sezone više neće igrati, imao je sjajnu godinu dosad - rekao je Šarić.

Embiid je ove sezone u prosjeku zabijao 20,2 koša po utakmici uz 7,8 skokova. Bio je siguran za 'rookie' nagradu, no zbog ozljede više je sigurno neće dobiti jer je odigrao samo 31 utakmicu.

Tko su Šarićevi najveći konkurenti? Najozbiljnija su četvorica, Malcolm Brogdon iz Milwaukeeja, Marquese Chriss iz Phoenixa, Buddy Hield iz Sacramenta i Willy Hernangomez iz Knicksa.

Malcolm Brogdon (24), Milwaukee Bucks, play/bek šuter

Malcolm u Milwaukeeju igra na poziciji razigravača i beka šutera. Bio je 36. izbor na draftu i do veljače je bio drugi u poretku za novaka godine. 

Trenutačno u prosjeku zabija 9,7 koševa po utakmici uz 2,6 asistencije. Svestran je igrač, koji može sve, krajem prosinca je ostvario i prvi 'triple-double' učinak. Bullsima je utrpao 15 koševa uz 12 asistencija i 11 skokova.

Trice gađa prilično dobrih 41,7 posto te je u toj kategoriji 14. u NBA-ju.

Marquese Chriss (19), Phoenix Suns, krilni centar

Bio je osmi izbor na draftu što dovoljno govori o njegovu potencijalu. Igra na poziciji krilnog centra, no u formi prilično oscilira, a to se odražava i na njegovoj minutaži.

U posljednjih nekoliko utakmica dobivao je od 16 do 33 minute na parketu. U prosjeku zabija 7,9 koševa uz 3,6 skokova. 
Kao klinac bio je odličan i u američkom nogometu, no nakon teške ozljede ramene mama mu je zabranila igrati 'football' te se usredotočio na košarku.

Buddy Hield (23), Sacramento Kings, krilo

Košarkaš s Bahama u NBA je došao nakon što je na sveučilištu Oklahoma odradio sve četiri godine. Prošle sezone proglašen je i najboljim sveučilišnim igračem, a New Orleans Pelicansi izabrali su ga kao šestog na draftu.

U prosincu je izabran za novaka mjeseca Zapadne konferencije, a tijekom kratke NBA karijere zaradio je i isključenje. Udario je DeMarcusa Cousinsa u prepone.

Danas igra za Sacramento, bio je dio velikog 'tradea', kojim je Cousins završio u Pelicansima. Hield je odlično krenuo u Sacramentu, u pre tri utakmice zabio je 16, 15 i 18 koševa.

Trenutačno je na prosjeku od 8,8 koševa i tri skoka.

Willy Hernangomez (22), New York Knicks, centar

Španjolac je prije dolaska u NBA dvije posljednje sezone igrao u Sevilli, a prije toga još dvije sezone u drugoj momčadi madridskog Reala. 

Na draftu 2015. bio je 35. izbor Philadelphije, koja ga je poslala u Knickse. Ozljedom Joakima Noaha za njega se otvorila velika prilika.

U veljači je na prosjeku od 10,7 koševa i 9,5 skokova, dok iz igre šutira 57,1 posto te je u tom segmentu najbolji među novacima.

Ukupno, ove sezone je na prosjeku od 6,8 koševa i 6,1 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani