Obavijesti

Sport

Komentari 3

Glavaš susprezao suze: Ma pusti utakmicu karijere, nije bitno...

Glavaš susprezao suze: Ma pusti utakmicu karijere, nije bitno...

Teško da nas sreća može pomaziti. S bodom i dvije pobjede je to teško. Jedini plus boda je što ćemo, ako dobijemo dvije utakmice, biti treći i imat ćemo sedam bodova, što nam može omogućiti kvalifikacije za OI, rekao je Duvnjak

VIDEO

Odigrali smo najbolju utakmicu na SP-u. Raduje me da ekipa nije slavila ovaj remi, nego je znala da može puno. Nismo uspjeli pobijediti s golom razlike, započeo je nakon remija s Danskom 32-32 golman hrvatske rukometne reprezentacije Mate Šunjić.

Mogućnost za prolazak Hrvatske u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj sad je samo teorija, a na kraju se bitan pokazao onaj poraz na otvaranju od Egipta 31-22.

Dali smo Dancima rat, ali trebali smo isti takav i Egipćanima...
Dali smo Dancima rat, ali trebali smo isti takav i Egipćanima...

- Prva utakmica je dosta specifična. Nismo dobro reagirali, imali smo jakog protivnika, a možemo i sami reći da smo ovako igrali protiv Egipta, rezultat bi bio drugačiji. Moramo sad gledati dalje i odigrati jednako kao danas ove dvije utakmice - zaključio je golman 'kauboja'.

Kapetan Domagoj Duvnjak pohvalio je momčad i istaknuo kako je sad bitno gledati dalje jer Hrvatska treba gledati prema Olimpijskim igrama.

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu

- Nažalost, nismo pobijedili, što bi nam puno značilo. Poslije ovakve utakmice ne može se nikome ništa zamjeriti. Žao mi je zbog Egipta. Cijela ekipa je tada podbacila - rekao je Duvnjak pa nastavio:

- Teško da nas sreća može pomaziti. S bodom i dvije pobjede je to teško. Jedini plus boda je da ćemo, ako dobijemo dvije utakmice, biti treći i imat ćemo sedam bodova, što nam može omogućiti kvalifikacije za Olimpijske igre.

Hrvatska još nije izgubila šanse za četvrtfinale, ali treba čudo. Ovo je raspored do kraja SP-a
Hrvatska još nije izgubila šanse za četvrtfinale, ali treba čudo. Ovo je raspored do kraja SP-a

Posebno je emotivan bio Filip Glavaš, koji je zabio svih šest sedmeraca Landinu i nema ni jedan promašaj sa 7 m na cijelom SP-u. Nakon utakmice susprezao je suze.

- Dali smo sve. Svaka čast dečkima. Živjeli smo za ovo, nije otišlo na našu stranu. Briga me za utakmicu karijere, pobjeda je bila bitnija od svega. Treba dignuti glavu, odigrali smo odličnu utakmicu, a mislim da nakon ovog možemo samo bolje. Nadamo se da ćemo pobijediti u ove dvije utakmice i juriti to deveto mjesto za Olimpijske igre.

Odličnu je utakmicu odigrao i Luka Cindrić koji preuzeo odgovornost i 'potegnuo', a zabio je pet golova.

- Svatko od nas sve je dao, nismo pobijedili, ali možemo biti zadovoljni prikazanim. Nije bilo lako, pune tribine Danaca, ali nekako smo motivirajuće otvorili. Znali smo da s čvrstom obranom možemo parirati, oni su onda igrali 7 na 6, a mi se nikako mogli obraniti. Ali, preponosan sam na cijelu ekipu. Držali smo rezultat koji nam je odgovarao, nismo pokleknuli, igrali smo gol za gol. Suđenje neću komentirati, ali mislim da je ovo sramota, da u ovakvoj utakmici njima daju deset lopti, a nama ni jednu! Ali to nije na nama da komentiramo.

HRVATSKA - DANSKA 32-32 (16-15)

Malmo. Arena Malmo. Suci: Ignacio Garcia, Andreu Marin (oba Španjolska)

HRVATSKA: Slavić, Šunjić; Mihić, Duvnjak, Gojun, Kraljević, Šarac 2, Karačić 3, Musa, Šebetić, Cindrić 5, Martinović 4, Šušnja, Šipić 9, Glavaš 8 (6), Jelinić 1

DANSKA: N.Landin 6 obrana, Moller 1 obrana; M.Landin 1, Jakobsen 3, Saugstrup 1, Lindberg, Gidsel 4, Moller, Mollgaard, Mensah, Hansen 8 (6), Jorgensen 2, Plovg Hansen 4, Damgaard Nielsen, Holm, Hald, Pytlick 9

Isključenja: Hrvatska 14  minuta; Danska 12 minuta

Sedmerci: Hrvatska 6/6; Danska 6/6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'