Obavijesti

Sport

Komentari 22

Emotivno u Vinkovcima: 'Ovaj grad još uvijek živi za Cibaliju'

Emotivno u Vinkovcima: 'Ovaj grad još uvijek živi za Cibaliju'
1

BARTOL IH POKRENUO Dolaskom miljenika Mladena Bartolovića na klupu Cibalije, 'zasjalo' je i sunce u gradu na Bosutu. Poslije šest mjeseci upisali su i pobjedu pa su emocije u Vinkovcima vrlo snažne...

VIDEO

Šest mjeseci trajao je pobjednički post Cibalije. Dugih šest mjeseci sportske kalvarije u borbi za spas prvoligaškog statusa barem nakratko je prekinuto nečim pozitivnim. 

Kao da se povratkom vinkovačkog kluba u elitno domaće nogometno društvo nadvio crni oblak u gradu na Bosutu - naime, krajem srpnja preminuo je njihov najveći i najodaniji navijač, mladi Stjepan Vojnić (18).

Poslije pobjede u Vinkovcima nad Slaven Belupom (3-1), miljenik vinkovačke publike i trener Mladen Bartolović uslikan je u majici sa Stjepanovim likom nasmiješen. Čini se da je Bartol pokrenuo neki novi zanos i vjeru koja bi Cibaliju izbaviti iz zone ispadanja.

Konačno, malo veselja i radosti i u svlačionici posljednjeplasirane momčadi prvenstva.

I možda u današnjem svijetu malo toga funkcionira onako kako bi trebalo i možda zbog toga često mislimo kako je sve...

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Friday, April 21, 2017

Preko oko 700 gledatelja upisana je pobjeda nad sastavom iz Koprivnice, prva nakon 31. listopada prošle godine i Splita (1-0). Ultrasi su razvili i transparent u čast mladom navijaču Marku Azapoviću iz Županje koji je preminuo u svibnju 2013. godine.

HNK Cibalia - NK Slaven Belupo

Emotivan dan u Vinkovcima zaokružen je objavom na Facebook stranici Cibalije kojeg prenosimo u cijelosti:

'I možda u današnjem svijetu malo toga funkcionira onako kako bi trebalo i možda zbog toga često mislimo kako je sve propalo. Ali ima jedno mjesto na kojem sve probleme zaboravljamo bar na 90 minuta, mjesto koje živi svoje vrijednosti svima i svemu usprkos. 

Nemamo novca, nemamo puno toga što imaju drugi, ali zato u izobilju ima ozljeda, bolova, sloge, hrabrosti, volje, htijenja, vjere, želje i beskonačne podrške naših navijača.

U malim Vinkovcima, na grbu na kojem piše HNK Cibalia Vinkovci živi to mjesto.

Ono što smo uspjeli pokazati svima je da ovaj grad i ovo srce na vratima Hrvatske još uvijek kuca i živi za ovaj klub, pokazali smo da i u ovim teškim vremenima, u najsiromašnijoj regiji možemo napuniti stadion, pokazali smo zajedništvo i sve one moralne vrijednosti i vrline koje polako nestaju iz modernog društva.

I dalje vjerujemo da ima izlaza, da ima mogućnosti, da postoji nada.

Zajedničkim snagama ćemo se potruditi da ostanemo tamo gdje i pripadamo, i to usprkos svima onima koji ne vjeruju, svima onima koji se prave da ne postojimo, svima onima kojima to „sada nije u interesu", svima koji ne znaju, ne žele ili ne pokušavaju pomoći.

Usprkos svima njima, a zbog kluba, zbog onih koji su vjerovali koji vjeruju i uvijek će vjerovati u nas, zbog trenera, zbog obitelji, koje to sve nose na svojim leđima, zbog svih dobrih ljudi koji nas podržavaju na bilo koji način, za sve generacije koje tek dolaze i za sve momke sa stajanja koji više nisu s nama. U konačnici za ovaj grad, za sva vremena, za slavonski inat i naš ponos, za naš stoti rođendan na mjestu koje trebamo proslaviti tamo gdje i zaslužujemo, u prvoj HNL.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled