Obavijesti

Sport

Komentari 1

Enes Kanter podržao Tibetance: Optužuje Kinu da im uskraćuju osnovna ljudska prava i slobode

Enes Kanter podržao Tibetance: Optužuje Kinu da im uskraćuju  osnovna ljudska prava i slobode

Ovdje sam kako bi podigao glas vezano uz događanja u Tibetu. Pod brutalnom vlasti Kine, Tibetancima su uskraćena osnovna ljudska prava i slobode, kazao je Kanter

VIDEO

Turski košarkaški centar Enes Kanter (29), član NBA momčadi Boston Celticsa, našao se na udaru Kineza nakon što je putem video-poruke te nošenjem tenisica s porukom tijekom prve utakmice nove sezone izrazio podršku Tibetancima.

Kanter je putem društvenih mreža Twitter i Instagram odaslao dvominutni video u kojem kritizira ponašanje kineskih vlasti u Tibetu, a tijekom utakmice protiv New York Knicksa nosio je tenisice s porukom "Oslobodite Tibet".

"Ovdje sam kako bi podigao glas vezano uz događanja u Tibetu. Pod brutalnom vlasti Kine, Tibetancima su uskraćena osnovna ljudska prava i slobode", kazao je Kanter odjeven u majicu s likom Dalaj lame nazvavši usto kineskog predsjednika Xija Linpinga "brutalnim diktatorom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Platforma za slanje poruka popularna u Kini Weibo u četvrtak je tako blokirala sve sadržaje vezane uz Kantera, iz tvrtke su najavili kako će prestati objavljivati i vijesti vezane uz Celticse, a ljubitelji NBA lige u Kini zatražili su od Celticsa da otpuste Kantera.

Kanteru ovo nije prvi put kako je odaslao politički angažirane poruke. Godine 2018. godine javno je kritizirao turskog predsjednika Tayyipa Erdogana zbog čega Turska traži njegovo izručenje pod optužbom kako pripada naoružanoj terorističkoj skupini, što Kanter poriče.

Turkish President Erdogan speaks in Ankara

Prije dvije godine je tadašnji generalni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey podržao je demokratske procese u Kini što je rezultiralo time da je kineska državna televizija CCTV u znak protesta prestala emitirati NBA utakmice. Morey je stoga otpušten kako liga ne bi trpjela veliki financijski gubitak uzrokovan bojkotom u Kini koja predstavlja veliko tržište.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida