Sport

Komentari 2

Engleski suci odlučili: City prvi gol protiv Ville zabio iz zaleđa!

Engleski suci odlučili: City prvi gol protiv Ville zabio iz zaleđa!

Vodstvo engleske nogometne Premier lige i udruženje nogometnih sudaca objavili su kako će se situacije kao ona koja je dovela do vodećeg gola za Man. City u 2-0 pobjedi protiv A. Ville označavati kao zaleđe

Prošloga tjedna Msanchester City je poveo protiv Aston Ville u 79. minuti nakon što se asistent Rodri aktivirao iz zaleđa neposredno nakon što je dodavanje prema njemu presjekao domaći branič Mings. Rodri je iskoristio svoju poziciju za oduzimanje lopte Mingsu te dodavanje Bernardu Silvi koji je potom postigao pogodak.

Menadžer Aston Ville Dean Smith žustro je prosvjedovao zbog tog gola zbog čega je isključen, a u nastavku tjedna je i kažnjen kako zabranom vođenja momčadi tako i novčano.

- Kada igrač koji se nalazi u nedopuštenoj poziciji odmah potom utječe na suparnika koji je namjerno igrao loptom, sudac prvenstveno mora voditi računa o startu na loptu. Stoga prekršaj zbog 'sprečavanja suparnika ili utjecanja na protivnikovu mogućnost igranja loptom' mora biti kažnjen. Sukladno tome, ukoliko se ponovi situacija slična onoj u kojoj je Rodri utjecao na mogućnost Mingsova odigravanja lopte, ona se mora okarakterizirati kao zaleđe - objavila je Premier liga.

Bilo kako bilo, Cityjeva pobjeda ostaje, ali dobra je ovo škola za ostale suce u nastavku sezone jer i s korištenjem VAR tehnologije može doći do pogrešnih odluka.

Najčitaniji članci