Obavijesti

Sport

Komentari 21

Englezi objavili popis za Euro: Southgate pozvao 33 igrača!

Englezi objavili popis za Euro: Southgate pozvao 33 igrača!

Čak 12 engleskih nogometaša igra finale Europske lige i Lige prvaka pa je izbornik Gareth Southgate iz predostrožnosti objavio prošireni popis od čak 33 igrača

VIDEO

Hrvatska će za manje od dvadeset dana otvoriti Europsko prvenstvo utakmicom protiv domaćina Engleske na Wembleyu, Zlatko Dalić odabrao je svoj popis od 26 igrača još prije tjedan dana, a sada smo doznali s kojim snagama će njegov kolega Gareth Southgate napasti 'vatrene'.

Pokretanje videa...

Dalić uoči početka priprema za Euro 01:46

Kako čak 12 njegovih igrača igra finale Europske lige i Lige prvaka, engleski izbornik nije ništa prepustio slučaju pa je objavio popis od čak 33 igrača! Razlog je taj što će se 'finalisti' priključiti tek u ponedjeljak.

ENG, FIFA WM 2022 Qualifikation, England vs Polen

Manchester City i Chelsea su u finalu Lige prvaka, a Manchester United u finalu Europske lige, a kako je tamo gomila engleskih reprezentativaca, Southgate će još nekoliko dana provesti u neizvjesnosti i nadi da se nitko neće ozlijediti. Dalić s tim nema toliko problema jer je Mateo Kovačić jedini naš predstavnik u finalu. 

Popis:

golmani: Dean Henderson (Manchester United)*, Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Sheffield United)

braniči: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea)**, Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea)**, Harry Maguire (Manchester United)*, Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United)*, John Stones (Manchester City)**, Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City)**, Ben White (Brighton & Hove Albion)

veznjaci: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (West Ham United, on loan from Manchester United), Mason Mount (Chelsea)**, Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)

napadači: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City)**, Jack Grealish (Aston Villa), Mason Greenwood (Manchester United)*, Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United)*, Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City)**, Ollie Watkins (Aston Villa)

* igra u finalu Europske lige
* igra u finalu Lige prvaka

Na Southgaetovu popisu jasno je vidljiva smjena generacije u engleskoj reprezentaciji. Iz aktualnog popisa je samo 12 igrača igralo na velikim natjecanjima, no za vjerovati je da engleski izbornik već zna koga će voditi na Euro. Ostale igrače zvao je iz predostrožnosti i kao prilika za dokazivanje na pripremama. Jedan od njih je Ollie Watkins koji je bio ugodno iznenađenje Premier lige.

Zabio je 14 golova za svoju Aston Villu, a mjesto na Euru pokušat će izboriti i Chelseajev Reece James, Coady iz Wolverhamptona, Phillips iz Leedsa, Dortmundov Bellingham, no Southgate je njih više pozvao na pripreme kao nagrada za dobre igre u klubovima. To su igrači na koje bi trebao računati u budućnosti. 

Stoper Brightona Ben White, stoper Evertona Ben Godfrey, golman WBA-a Sam Johnstone i golman Sheffielda Aaron Ramsdale jedini su igrači na popisu koji još nemaju ni jedan nastup za reprezentaciju. 

New Year Honours List 2019

Englezi će EP otvoriti na domaćem terenu Wembleyju 13. lipnja protiv Hrvatske. Pet dana kasnije dolazi im Škotska, još jedan domaćin Eura, a 22. lipnja grupnu fazu će zaključiti protiv Češke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'