Obavijesti

Sport

Komentari 19

Englezi slave Kovu: 'Pojeo' je Özila, imao čudesne prodore...

Englezi slave Kovu: 'Pojeo' je Özila, imao čudesne prodore...
1

Mučio se po dolasku u Chelsea. Nije imao jasnu poziciju na terenu, ali pokazao da je narastao sinoć. Držao je sve pod kontrolom, uništio je svaki napad Arsenala u drugom poluvremenu

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (24) oduševio je svojom prezentacijom u finalu Europske lige protiv Arsenala. Sudjelovao je kod prva tri gola 'bluesa', a njegova sjajna igra nije promaknula ni uvijek britkim engleskim novinarima. Uf, koliko je Kova hvalospjeva dobio...

- Mučio se po dolasku u Chelsea. Nije imao jasnu poziciju na terenu, ali pokazao da je narastao sinoć. Držao je sve pod kontrolom, uništio je svaki napad Arsenala u drugom poluvremenu - napisao je The Sun.

Pokretanje videa...

02:06

- Počeo je pomalo dizelaški, odigrao je nekoliko krivih dodavanja, ali rastao je kako je utakmica odmicala kraju. Imao je par nevjerojatnih prodora sa svoje polovice. Robustan je bio u obrani i tako je omogućio Chelseaju da ostvari kontrolu u sredini terena - napisao je Express i Mateo dao ocjenu 8. Bolje od njega ocijenili su tek Hazarda i Girouda koji su dobili devetke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljivo, nešto drugačije mišljenje o Kovačićevoj igri ima Mirror.

- Čist i uredan u posjedu lopte, ali nije bio potentan prema naprijed. Imao je nekoliko vizionarskih proigravanja, ali nije bio baš jak u obrambenom dijelu - piše Mirror koji je Kovačiću za nastup ipak dao solidnu sedmicu. 

Kovačić u brojkama

Kovačić u finalu nije imao udarac na gol, ni stvorenu šansu. Ipak, dominirao je sredinom terena sa 64 dodavanja (samo je Xhaka sa 68 imao više). Od toga je 90.63% bilo točnih što je sjajan učinak, a veći su imali tek stoperi Christensen i Koscielny, te Iwobi koji je ušao u završnici utakmice i sveprisutni Xhaka.

Često Mateu prigovaraju da igra pod kočnicom i u strahu, ali u finalu protiv Arsenala bio je posebno inspiriran. Imao je tri od šest uspješnih driblinga (samo Hazard više, 5-10). Imao je 78 dodira s loptom (samo Xhaka 84, Hazard 80 i Emerson 79 imali su više), a od 12 duela dobio je šest. U obrani je dobro odradio posao i očistio jednu opasnost.

Kova vs Ozil

Njemački veznjak Mesut Özil potpuno je podbacio i mnogi ga smatraju jednim od glavnim krivaca Arsenalova poraza. Statistika pokazuje da ga je naš veznjak 'pojeo' u sredini terena.

  • Minute 76 - 77
  • Udarci na gol 0-0
  • Stvorene šanse 0-1
  • Dodavanja 64-29
  • Točna dodavanja 90.63%-89.66%
  • Driblinzi 3 (6) - 1 (1)
  • Dodiri s loptom 78-40
  • Dueli 6 (12) - 2 (8)
  • Osvojene lopte 3-6
  • Očišćene opasnosti 1-1
  • Prekršaji 1-1
  • Pretrpljeni prekršaji 0-0

Škot kritizirao Kovačića

Ipak, nisu svi bili puni hvale za hrvatskog veznjaka. Prije utakmice Kovačića je kritizirao Graeme Souness (66), bivši igrač Tottenhama, Liverpoola i Sampdorije.

- Gledam Chelseajevu liniju i mislim si da mogu i ja igrati protiv njih. Jorginho je igrač za hakl, Ross Barkley je igrač za hakl, Mateo Kovačić je još jedan hakler - počeo je Souness pa dodao:

- Kada bi stajali ispred mene pitao bi ih da se opišu igrački. Svi bi mi rekli da su napadački orijentirani veznjaci. Zabijaju li puno golova? Ne baš. Ali to bi trebali raditi... - rekao je Škot uoči utakmice, ali izgleda da je potpuno promašio u procjeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida