Obavijesti

Sport

Komentari 37

Englezi su prvi osigurali Euro, Španjolci uzvratili Slovacima...

Englezi su prvi osigurali Euro, Španjolci uzvratili Slovacima...
1

Engleska je torpediranjem San Marina prva izborila plasman na Euru, dok je na koračić do tog uspjeha Austrija. Slovenija je ispustila 0-2 na gostovanju u Baselu

VIDEO

Prošlog listopada Slovaci su šokirali europske prvake u Bratislavi, ali Španjolci im nisu zaboravili uzvratiti u revanšu kvalifikacija za EP odigranom u subotu u Oviedu. "Furia" je pobijedila 2-0 golovima Jordija Albe i Andrésa Inieste (iz penala) te se tako izjednačila sa subotnjim suparnikom na vrhu skupine C.

U okršaju susjeda u istoj skupini Ukrajina je svladala Bjelorusiju u Lavovu 3-1 i tako se približila Slovačkoj na tri boda do drugog mjesta. Luksemburg je kod kuće neočekivano pobijedio Makedoniju 1-0, ali i jedni i drugi već su se oprostili od šansi za plasman u Francusku.

Ljestvica: Španjolska 18, Slovačka 18, Ukrajina 15, Bjelorusija 4, Lukseburg 4, Makedonija 3.

Engleska je u San Marinu imala tek nešto jači pucački trening, sredila je nogometne liliputance 6-0. Wayne Rooney izjednačio se s Bobbyjem Charltonom po broju golova za Englesku (49) te postao šesti igrač po broju nastupa za "gordi albion" nakon što je postigao vodeći gol iz penala koji zapravo nije ni postojao. Naime, sudac Leontios Trattou dao je žuti karton domaćem igraču Berardiju zbog faula, dok je zapravo rukom igrao engleski reprezentativac John Stones.

Bilo kako bilo, pobjeda Engleza zasigurno ne bi dolazila u pitanje jer su do kraja utakmice zabijali Barkley, Walcott (dvaput), Kane te Brolli (autogol) pa su Otočani lakoćom nastavili stopostotan niz u kvalifikacijama te se prvi plasirali na Europsko prvenstvo.

Slovenci su bili na putu iznenađenja u Baselu kod Švicarske sve do 80. minute jer su vodili 2-0 golovima Novakovića i bivšeg dinamovca Boštjana Cesara. No domaćini su u finišu zabili čak triput.

Švicarski Hrvat Josip Drmić zabio je dva gola, a jedan je dodao Stocker i Švicarska je zadržala lijepu prednost na drugom mjestu pred Estonijom (pet) i Slovenijom (šest bodova). Estonci su kod kuće svladali Litvu 1-0 i zasad drže poziciju koja im jamči dodatne kvalifikacije u skupini E.

Ljestvica: Engleska 21, Švicarska 15, Estonija 10, Slovenija 9, Litva 6, San Marino 1.

Najjači ogled dana bio je onaj Rusije i Švedske na Spartakovu stadionu u Moskvi. Domaćini su minimalno pobijedili (1-0) i približili se Skandinavcima koji imaju bod više na drugom mjestu skupine G. Zlatan Ibrahimović zbog ozljede je igrao samo prvo poluvrijeme.

Hit eurokvalifikacija Austrija pobijedila je kod kuće Moldaviju 1-0 golom Zlatka Junuzovića i suvereno drži prvo mjesto s 19 bodova iz sedam utakmica, dok je Crna Gora u Podgorici svladala Lihtenštajn 2-0 i iz prikrajka se nada dodatnim kvalifikacijama koje su joj trenutačno udaljene tri boda.

Ljestvica: Austrija 19, Švedska 12, Rusija 11, Crna Gora 8, Lihtenštajn 5, Moldavija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'