Obavijesti

Sport

Komentari 14

EP, finale: Mladi Talijani i Rusi sada više ne mogu kalkulirati

EP, finale: Mladi Talijani i Rusi sada više ne mogu kalkulirati
1

Italija je u polufinalu uvjerljivo dobila Slovačku, no sada će joj nedostajati standardni veznjak Palazzio, dok su Rusi protiv Švedske s igračem više slavili nakon penala

VIDEO

U finalu Europskog prvenstva do 17 godina sučelit će se dvije reprezentacije koje su igrale u skupini B. Tada su u utakmicu mogli ući s kalkulacijama, sada takav luksuz više nemaju.

Prva utakmica između Italije i Rusije na ovom turniru završila je bez pobjednika. Bilo je 1:1 u srazu u kojem je upravo taj rezultat pogodovao i jednima i drugima. Ovoga puta bit će drugačije, boj za 1. mjesto u Europi donijet će otvorenije nadmetanje.

Talijani su u polufinalu nadigrali domaćina turnira Slovačku. Bili su nadmoćniji i slavili. No u tom su dvoboju ostali bez svog standardnog centralnog veznjaka Andree Palazzija, koji će finale propustiti zbog kartona.

- Velika je stvar ući u finale, postati poznat i izazvati interes ljudi. Povijesno gledajući, defenziva je naša jaka strana, znamo se braniti i bez previše treninga. Obrana nam je prirodna, napad nam je kompliciranije za učiti - kaže izbornik Italije Daniele Zoratto.

Rusi su u polufinalu imali teži posao. Švedsku su nakon 0:0 svladali tek boljim izvođenjem penala. Skandinavci su od osme minute drugog poluvremena igrali s igračem manje, ali ih Rusi nisu uspjeli slomiti.

- Sraz sa Švedskom donio mi je nekoliko sjedih vlasi više. Bez obzira na rasplet finala, ovo je već uspješan turnir za nas. Naravno, naša želja je otići do kraja. Ključ za finale je sljedeći: samo dobra momčadska igra i puni angažman donijet će nam željeni rezultat - zaključio je izbornik Rusije Dmitrij Homuha.

Rusi problema s izostancima nemaju, zaigrat će u istom sastavu kao i u polufinalu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...