Obavijesti

Sport

Komentari 5

'EP želim što prije zaboraviti, morali smo napraviti puno više'

'EP želim što prije zaboraviti, morali smo napraviti puno više'
4

Imao sam 7-8 dobrih ponuda, ali Lokomotiv ih je sve odbio, vole me i cijene, odgovara mi sve... Možda ću jednog dana žaliti za većim klubom, rekao je Vedran Ćorluka

VIDEO

Vedran Ćorluka u utorak je dobio veliko priznanje Kluba navijača Uvijek vjerni , iskusni branič dobio je nagradu Vatrena krila . Riječ je prestižnoj nagradi koju hrvatski navijači daju najsrčanijem reprezentativcu u prošloj godini, Ćorluka je ovaj trofej bez dvojbe zaradio sjajnim partijama na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatski navijači i dalje se sjećaju njegove razbijene glave, nastupa s vaterpolo kapicom na glavi, ali i načina na koji se Ćorluka stalno ozlijeđen vraćao na travnjak u dvoboju protiv Turske.

- Ovo mi je veliko priznanje, s obzirom da znam s koliko želje, srca i truda nastupaju svi reprezentativci. Velika je čast što su navijači ovoga puta izabrali baš mene, hvala im još jednom na tome i nadam se da ću ih tako nastaviti oduševljavati svojim srčanim igrama - rekao je Vedran Ćorluka koji zbog ozljede mora preskočiti još jednu važnu kvalifikacijsku utakmicu:

- Možda su godine, ne znam. Ali, nažalost nisam igrao protiv Finske , neću igrati niti u petak. Što je tu je, u deset godina sam propustio jako malo utakmica, a sada me to zdravlje malo ne služi. Ali, bez obzira na to imamo dovoljno širok igrački kadar koji može nadomjestiti svakoga, a ne samo Perišića, Vrsaljka ili mene.

Kako vidite vaše nasljednike u reprezentaciji?

- Mitrović je već pokazao protiv Kosova i Finske da ga taj pritisak nimalo ne dira, te dvije utakmice je odlično odradio. Uostalom, napravio je transfer u jedan veliki klub, tako da momak ima sve predispozicije za uspjeh. Ne samo da bude naša zamjena, već i da preuzme tu obranu u budućnosti.

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

A Tin Jedvaj...

- O Jedvaju nemam što govoriti, on već dulje vrijeme nastupa na velikoj sceni. I protiv Španjolske je pokazao da kod njega ne postoji pritisak, svake godine igra i Ligu prvaka. Ako njega stavite u momčad, možete biti sigurni da neće podbaciti, o njemu nemamo što pričati. Pa on je već od svoje 17. godine u inozemstvu.

Nedostaje li vam u reprezentaciji Dejan Lovren?

- Naravno da mi nedostaje, Dejan je moj veliki prijatelj, ali i odličan igrač. U suprotnom ne bi bio u Liverpoolu. Proteklih mjeseci imao je svojih problema, mislim da ih je riješio, ali sada ga zdravlje nije poslužilo. Sigurno se zaželio nastupa za hrvatsku reprezentaciju, vjerujem da će u budućnosti biti jedan od važnijih igrača naše reprezentacije.

Što prvo pomislite kada vidite svoje slike s Europskog prvenstva u Francuskoj? Onu dok ste razbijene glave, pa i onu s vaterpolskom kapicom?

- Pa da je sve bilo uzalud. Ako ćemo biti iskreni. Mislim da smo trebali napraviti puno više, ali nismo. Ne treba se sada vraćati na to, jedino lijepo sjećanje s tog Europskog prvenstva mi je ta kapica, sve ostalo želim što prije zaboraviti.

Velik broj hrvatskih reprezentativaca sada se nalazi u najboljim godinama, može li Svjetsko prvenstvo u Rusiji biti kruna vaše generacije?

- Može, ali toliko smo već imali priča o tim 'krunama generacije', da ne znam kad će bit. Treba samo šutiti i raditi, nadam se da ćemo već u petak pokazati svima kako smo na dobrom putu prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji. I da ćemo nastaviti gdje smo stali na prošlim utakmicama u kojima smo uzeli devet bodova u posljednje tri utakmice. Ali, i da ćemo već u petak zacementirati prvo mjesto u skupini.

Croatia v Spain - UEFA Euro 2016 - Group D - Stade de Bordeaux

Rusko prvenstvo završava nešto ranije, hoćete li nakon teške sezone otići s reprezentacijom u SAD, na prijateljski dvoboj protiv Meksika?

- Haha, pa ne bih rekao da je za mene bila neka teška sezona. Sve zavisi od kluba, od dogovora s njima pošto se ne radi o službenom terminu Fife. Morat ću pričati s ljudima u klubu, ali sigurno da sam željan reprezentativnih nastupa. Treba mi još samo pet utakmica do stotog nastupa za reprezentaciju, tako da sam spreman otići bilo gdje.

Riješimo taj misterij, jeste li u Lokomotivu ostali zbog novca, nekih novih izazova ili baš uživate u Moskvi?

- Iskreno, naravno da je novac važan, ali klub je izričito rekao da me ne želi prodati. Imao sam sedam-osam dobrih ponuda, Lokomotiv ih je sve odbio. Činjenica da je novo rukovodstvo preuzelo klub baš u trenucima kad se završavao prijelazni rok. Novi ljudi nisu htjeli ni čuti za prodaju, već su mi ponudili novi ugovor. U ovim godinama nisam puno razmišljao s obzirom da me tamo jako vole i cijene, pa i da sam kapetan kluba. Uvijek sam ostajao tamo gdje mi je odgovaralo, tako da nisam nimalo dvoumio. Možda će jednoga dana i ostati neki žal za time, ali u reprezentaciji stalno igram s top igračima, tako da mi to ne nedostaje - završio je Vedran Ćorluka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna