Obavijesti

Sport

Komentari 59

Senzacionalni Alcaraz srušio Đokovića i ispisao povijest

Senzacionalni Alcaraz srušio Đokovića i ispisao povijest
9

Carlos Alcaraz slavio je protiv Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Madridu sa 6-7, 7-5, 7-6. Meč godine pripao je španjolskom tinejdžeru koji je ispisao povijest kao prvi koji je rušio Rafu pa Novaka na zemlji

VIDEO

Carlos Alcaraz (19) prvi je finalist Mastersa u Madridu! Španjolska tinejdžerska senzacija je u polufinalu slavila protiv Novaka Đokovića (34) sa 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5) u trileru koji je trajao više od tri i pol sata.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Đoković VIDEO

Đoković je nervozno ušao u meč i izgubio prvi servis gem, no prvi vodstvu Alcaraza 4-3 dolazi do breaka, a u tiebreaku i do seta. Španjolac je zaigrao puno bolje u drugom setu, no svejedno se nudio što prvi reket svijeta nije uspio iskoristiti. Imao je Novak break lopte na 4-4 i 5-5 da bi Alcaraz iskoristio drugu od tri vezane na 6-5 i došao do izjednačenja.

ATP Masters 1000 - Madrid Open

A onda je krenula drama trećeg seta. Obično kada mečevi dugo potraju, znači da su kvalitetni i izjednačeni, a upravo je takav bio i ovaj današnji. Mnogi će se složiti da ovaj ogled zasad drži titulu 'meča godine'. Kako god, odlučujući treći set također je riješen tek u tiebreaku, iako je Alcaraz imao meč loptu prvi vodstvu 5-4.

ATP Masters 1000 - Madrid Open

Madrid, odnosno Španjolska može slaviti novog junaka. Za Alcaraza se više ne može govoriti da je iznenađenje jer mladi je gospodin 9. na svijetu, a nakon Madrida će se uspeti na šestu poziciju. Alcaraz je, inače, danas postao prvi tenisač koji je na zemlji u dva dana redom rušio Nadala pa Đokovića. Dosad su to pokušali Murray (Madrid 2016.), Thiem (Rim 2017.) i Tsitsipas (Madrid 2019.). Nitko nije uspio, sve do danas!

ATP Masters 1000 - Madrid Open

U finalu će Španjolac igrati protiv boljeg iz ogleda Tsitsipas-Zverev. Bit će to njegovo peto ATP finale. U sva četiri dosadašnja je slavio.

Razvoj događanja u drugom i trećem setu:

Drugi set: Alcaraz - Đoković 

1-0: Bilo je jako važna za mladog Španjolca osvojiti ovaj gem i uspio je! Iako je Novak zaprijetio...

1-1: Prvi je put od prvog gema u meču Alcaraz osvojio dva poena na Novakom servisu, no više od toga nije mogao.

2-1: Uvjerljiv gem Alcaraza, prvi u meču bez izgubljenog poena...

2-2: Fali danas Španjolcu stabilnosti. Odigra jedan fenomenalan poen, pa sljedećih nekoliko poena izgubi promašajem od nekoliko metara...

3-2: Alcaraz je otvorio gem dvostrukom greškom, a onda nanizao nekoliko odličnih poena. Đoković kao da skuplja snagu za napad u završnici seta.

3-3: Fantastičnu je priliku sada propustio Alcaraz. Izborio je break loptu, no Đoković spašava odličnim forhendom!

4-3: Kako god da završi ovaj meč, mladom Alcarazu se ne može ništa zamjeriti. Odigrao je još jedan odličan servis-gem kojeg je zaključio odličnom skraćenom loptom.

4-4: Đoković ne popušta! Prvi reket svijeta malo je 'pao', ali izgleda da bi moglo biti dovoljno za pobjedu danas

5-4: Alcaraz je došao na gem od seta! I to na kakav način. Imao je Novak 15-40, no Španjolac osvaja četiri poena zaredom za ostanak u meču.

5-5: Bila je ovo zlatna prilika za Alcaraza! Imao je Španjolac 0-30, no sada Novak uzvraća s četiri uzastopna poena. Izgleda da bi mogli gledati još jedan tie break...

6-5: Izvukao se Alcaraz. Imao je Španjolac 40-15, no onda Novak pogađa retern winner na prvi servis, a potom Alcaraz radi dvostruku grešku. U sljedećem poenu Novak je došao i do break lopte, no Alcaraz se spasio.

7-5: Nakon što se uspio spasiti, uspio je i šokirati! Alcaraz je fantastičnom igrom došao na 0-30, potom Novak šalje čisti forhend u mrežu da bi Alcaraz na 15-40 odigrao fenomenalnu skraćenu loptu i na koncu došao do poena i gema, odnosno seta! Idemo u odlučujući, treći set.

Treći set: Alcaraz - Đoković

1-0: Treći gem u nizu ide na konto Alcaraza. Odlično je otvorio mladi Španjolac treći set.

1-1: Poljuljan je Đoković, ali je uspio osvojiti prvi servis gem u trećem setu. Imao je Novak 30-0 da bi Španjolac došao na tzv. 'mini deuce', a onda je Srbin s dva osvojena poena došao gema.

2-1: Alcaraz osvaja gem bez izgubljenog poena. Španjolac izgleda doista zastrašujuće...

2-2: Što je sada sve uspio obraniti Đoković... Tri break lopte spasio je Srbin. Spektakl ide dalje.

3-2: Sada je Đoković zaprijetio, ali nije došao do šanse za break. Španjolac igra odlično, tribine ga nose, ali vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za najveći uspjeh karijere.

3-3: Drama se nastavlja! Đoković spašava dvije break lopte i dolazi do poravnanja. Sada je pritisak na Alcarazu.

4-3: Kakvu borbu gledamo u Madridu, ovo je za anale! Ponovno je Đoković bio blizu breaka, no Alcaraz se sada spasio. Šteta što ova drama mora završiti...

4-4: Nudio se Đoković, imao je Španjolac 0-30, no upalio je Srbin 'supermoći' i došao do gema sa četiri uzastopna poena.

5-4: Ista priča kao u prošlom gemu sa zamijenjenim ulogama! Ovog je puta Đoković imao 0-30, no Španjolac dolazi do petog gema u trećem setu.

5-5: Đoković je spasio meč loptu Alcaraza! Nevjerojatan tenis gledamo u Madridu.

6-5: Bez izgubljenog poena Alcaraz osvaja gem i osigurava najmanje tiebreak u odlučujućem setu.

6-6: Gledat ćemo tie break!

7-6: Kraaaaaj. Alcaraz je u finalu! Meč godine pripao je španjolskoj senzaciji koja sada čeka boljeg iz ogleda Tsitsipas-Zverev!
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani