Erceg: Za koga ću navijati? Pa to je suvišno pitati, za Hajduk | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 72

Erceg: Za koga ću navijati? Pa to je suvišno pitati, za Hajduk

Erceg: Za koga ću navijati? Pa to je suvišno pitati, za Hajduk
1

Drago Gabrić i Tomislav Erceg nosili su dres obje momčadi, ali navijat će za Hajduk. Ahmad Sharbini, pak, dolazi na Poljud i navijat će za goste iz Rijeke i brata Anasa

VIDEO

Mnogi Riječani nosili su dres Hajduka, baš kao i Splićani dres Rijeke. U prošlosti su svakako najzvučnija imena Nenada Gračana, Elvisa Brajkovića, Tonćija Gabrića, Tomislava Ercega, kasnije i Mate Neretljaka, Drage Gabrića, pa sve do aktualnih prvotimaca poput Hajdukovog Elvira Malokua te Rijekinih Anasa Sharbinija, Marina Tomasova, Filipa Bradarića i Josipa Radoševića.

Drago Gabrić u Splitu čeka transfer u Mađarsku, pa će imati prigodu uživo gledati Jadranski derbi, a navijat će - za Hajduk. 

- U Rijeci mi je bilo lijepo, ali to je bio posao. Hajduk je ljubav od djetinjstva, u meni ipak kuca Hajdučko srce - otkrio nam je Gabrić, koji hvali igru Rijeke, ali favoritom ipak proglašava Hajduk.

- Nakon pobjede nad Dinamom, prve Kekove nad Mamićem, Rijeka je u uzlaznoj putanji. Cijela momčad je u jednoj pozitivnoj euforiji, jako motivirana da pobijedi i Hajduk, ali na Poljudu je Hajduk uvijek favorit, čak i protiv većih klubova od Rijeke.

Nakon dugo vremena na Poljud će i Ahmad Sharbini.

- Dolazim obići brojne prijatelje i poznanike, ipak sam tri lijepe godine proveo u Splitu, ali naravno, prije svega dolazim radi utakmice. Ne pamtim kad je zadnji put bio ovako zanimljiv Jadranski derbi i to ne želim propustiti - kaže Ahmad, koji će navijati za brata Anasa i Rijeku.

- Normalno je da ću navijati za brata, za koga bih drugo, ha, ha, ha... Ali neće mu biti lako, ni njemu, ni suigračima. Ne znam kome bih dao prednost, po meni je to 50-50. Rijeka ima bolju momčad, digla se nakon Dinama, 12 utakmica nisu izgubili od Hajduka, ali ima i Hajduk svoje adute, u boljoj su formi, a igraju i pred svojom publikom. Kad je u pitanju Poljud, to je velika prednost - zaključio je Ahmad, koji trenutačno igra za trećeligaša Grobnik.

Tomislava Ercega rado se sjećaju navijači oba kluba, bio je prvi strijelac obje momčadi, no ni kod njega nema previše dileme za koga će navijati.

- To je suvišno pitanje, naravno da ću navijati za Hajduk. Utakmica bi mogla biti jako interesantna, igraju prvi protiv drugoga, što se nije dogodilo ne pamtimo od kada. Hajduk je u velikom nizu pozitivnih rezultata, dok je Rijeka dobila Dinamo, zadržala priključak s vrhom ljestvice i još neko vrijeme zadržala neizvjesnost u prvenstvu. Bit će tvrda utakmica, Rijeka je odlična momčad i neće se previše otvoriti, čekat će svoje prilike iz kontre. Nadam se pobjedi Hajduka, domaćini smo, favoriti... Zadovoljan sam kako Hajduk u zadnje vrijeme izgleda, vidi se da je Burić ozbiljan trener po igri i ponašanju momčadi. Samo mora ići korak po korak, mi ovdje lako upadamo iz euforije u tugu i obratno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 72

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal