Obavijesti

Sport

Komentari 10

ESPN: Luka Šamanić najveći je pobjednik na draft testiranju...

ESPN: Luka Šamanić najveći je pobjednik na draft testiranju...
1

Talentirani Zagrepčanin briljirao je na fizičkim testovima. Od svih krilnih centara bio je najbolji po vertikalnom dosegu na skoku s 96 i pol centimetara, a i u poligonima koji mjere agilnost bio je među najboljima

VIDEO

Proteklog tjedna u Chicagu se održao NBA Draft Combine, najpoznatije testiranje igrača uoči drafta na kojem ih gledaju skauti i uprave NBA franšiza.

Na njemu je briljirao naš Luka Šamanić, a ugledni ESPN Luku je proglasio najvećim pobjednikom cijelog Draft Combinea! 

Talentirani Zagrepčanin briljirao je na fizičkim testovima. Od svih krilnih centara bio je najbolji po vertikalnom dosegu na skoku s 96 i pol centimetara, a i u poligonima koji mjere agilnost bio je među najboljima od igrača na svojoj poziciji, čak treći.

Šamanić je proteklih mjeseci u Olimpiji nabio i dosta mišićne mase te se tako riješio jedne od mana koje su mu skauti nerijetko spominjali, a njegova igra izvana i dalje je prisutna, pa je tako bio i jedan od boljih šutera na testiranju.

Hrvatski 19-godišnjak sudjelovao je i u utakmici pet na pet, a tamo je bio - najbolji igrač!

- Nitko nije više poboljšao svoju situaciju od hrvatskog krila. Luka je zabio 13 poena sa sedam skokova u 19 minuta i to mu je bilo dovoljno da završi testiranja i prije kraja. Skauti su bili skeptični zbog Lukinog dolaska na Combine jer Europljani nerijetko kiksaju na istom, no bio je fantastičan - započeo je ESPN-ov Mike Schmitz, inače jedan od najpoznatijih draft analitičara koji godinama vodi Draft Express, stranicu koja se bavi skautiranjem najvećih svjetskih košarkaških talenata.

- Šamanić je u napadu pokazao svoj raznovrsni arsenal. Vukao je kontre, napadao kroz dribling, zabijao trice iz natrčavanja. A u obrani je još više oduševio! Preuzimao je razigravače poput Jordana Bonea i jako impresivno odradio posao. Bio je fantastičan na perimetru. Nikad mu nije falilo talenta, a nakon Chicaga ne bi bilo čudno da bude odabran u prvoj rundi - rekao je Schmitz.

Uoči ove sezone bivši junior Barcelone nerijetko se nalazio u prvih 15 izbora po lutrijskim projekcijama, no kroz sezonu je pao sve do sredine druge runde. Ipak, očito je kako se Luka vraća tamo gdje zaslužuje!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom