Obavijesti

Sport

Komentari 201

Položili test: Hrvatska 'klupa' bez muke je svladala Estoniju

Položili test: Hrvatska 'klupa' bez muke je svladala Estoniju
15

Hrvatska reprezentacija uspješno je odradila prvu provjeru za Euro. Protiv Estonije slavili su 3-1 golovima Ćorluke, Kalinića i Vukojevića. Bilić će imati 'slatke muke'

VIDEO

Igrat će dečki koji moraju zaslužiti mjesto, dat ću im priliku. Neki neće igrati zbog ranijeg završetka prvenstva i forme, moraju napuniti baterije. Utakmica će biti ispit za donošenje nekih odluka, rekao je Slaven Bilić uoči prve pripremne provjere za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Hrvatska je u Puli uspješno i rutinski svladala Estoniju 3-1, a izbornik je dobio neke nove odgovore, a i 'slatke brige'.

- Irska je bolja od Estonije, ali igraju slično. I mi moramo igrati protiv Irske kao što smo igrali protiv Estonije. S brzim protokom lopte. Imali smo sjajne akcije, a momci su posebno u drugom poluvremenu pokazali moderan nogomet. Apsolutno sam zadovoljan svime - rekao je Slaven Bilić nakon utakmice i osvrnuo se na stanje Dejana Lovrena:

- Nije još gotovo. Moramo još odraditi drugi dio priprema. Lovren još nije "aut". Nakon tako teške ozljede on već radi, vježba u bazenu. Bit će teško jer neće odraditi pripreme i utakmice, ali odlučit ćemo o njemu za dva dana, pet dana...

Pred 7 tisuća navijača na Aldo Drosini izašla je praktički 'druga' momčad reprezentacije kako bi se u '5 do 12' dokazali i spasili od ispadanja s konačnog popisa putnika. Svoju kartu za Poznanj i Gdanjsk već odavno su osigurali dva strijelca Vedran Ćorluka i Ognjen Vukojević, dok se još jedan golgeter protiv Estonije Nikola Kalinić nametnuo među udarne napadačke kombinacije izbornika.

- Bila je dobra utakmica, imali smo puno šansi. Bio je ovo pravi test prije Eura. Ostao nam je još jedan protiv Norveške. Nadam se da neće biti nikakvih ozljeda. Malo su nam noge bile teške zbog napornih treninga, ali morali smo pobijediti radi samopouzdanja. Ovo nam je bio pravi trening za Irsku - rekao je strijelac drugog gola Kalinić.

Zbog odličnih nastupa u vezi i na krilu Milan Badelj, odnosno Ivo Iličević zadali su nove 'muke' Biliću jer je dvojac prema mnogim prognozama na rubu ispadanja s konačne liste. Upravo su obojica pokretala ofenzivne akcije prema golu Estonaca, koji su prvi put kapitulirali već u 16. minuti golom Ćorluke.

Iličević je ubacio s desne strane u peterac, a Čarli se najbolje snašao i zakucao loptu u rašlje. Samo četiri minute kasnije Hrvatska je povela 2-0. Kalinić je lakoćom matirao Pareika nakon što je sjajnu akciju petom inicirao Eduardo, koji je loptu proslijedio asistentu Perišiću. Dudu je u još jednom navratu pokazao koliko je raspoložen lukavo poigravajući Strinića i sjajnog Perišića po lijevoj strani.

U nastavku igru se malo razvodnila nakon što je Bilić napravio pet zamjena kojima su priliku dobili Šimunić, Kranjčar, Mandžukić, Vrsaljko, Rakitić i Vukojević, koji je svoju priliku iskoristio golom.

U 81. minuti povisio je Vukojević na 3-0 nakon odlične povratne lopte Kranjčara s desne strane. 

- Hvala publici koja nas je došla ispratiti ne Euro. Cilj nam je bio da pripreme u Rovinju zaokružimo dobrim nogometom i to smo ispunili. Idemo u Austriju na završetak priprema u dobrom raspoloženju. Ne možemo svi na Euro, neki će morati otpasti, ali mi smo homogena reprezentacija i nadam se da će ti igrači biti s nama u mislima - rekao je Vukojević.

Hrvatska mreža ipak nije ostala netaknuta. Dvije minute kasnije Vassiljev je zabio iz slobodnog udarca, a lopta je na putu do gola promijenila smjer i prevarila Subašića.

Drugi i posljednji pripremni ispit na rasporedu je 2. lipnja protiv Norveške u Oslu.

Pripremna utakmica:

Hrvatska - Estonija 3-1 (Ćorluka 16', Kalinić 20', Vukojević 81'/Vassiljev 83')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'