Obavijesti

Sport

Komentari 2

Eto'o neće igrati na Poljudu: Sin jednog od najboljih Afrikanaca u povijesti otišao iz Vitorije

Eto'o neće igrati na Poljudu: Sin jednog od najboljih Afrikanaca u povijesti otišao iz Vitorije

Vitoria Guimaraes, koja je prošlu sezonu završila na šestom mjestu u portugalskom prvenstvu, igrat će protiv hrvatskog doprvaka Hajduka u 3.pretkolu Konferencijske lige

VIDEO

Etienne Eto’o, čiji je otac Samuel Eto’o četiri puta bio proglašen najboljim nogometašem Afrike, nadao se ulasku u prvu momčad Vitorije Guimaraes no u petak je napustio klub nakon godine dana provedene u podmlatku.

Etienne, 19-godišnji kamerunski napadač, bio je u podmlatku španjolskog drugoligaša Ovieda, a onda i na probi u Benfici, prije nego je u ljeto 2021. godine došao u Vitoriju i potpisao s njom ugovor do ljeta 2024.

Nigeria v Cameroon - Africa Cup of Nations - Last 16 - Alexandria

Prošle sezone je za Vitorijinu U-23 momčad nastupio u 11 utakmica tijekom kojih je postigao jedan pogodak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klub iz Guimaraesa, koji prolazi kroz financijski kompleksno razdoblje, u nadolazećoj sezoni više neće imati U-23 momčad, izvijestile su portugalske novine O Jogo.

Etienne Eto’o je stoga prešao u španjolskog petoligaša Poblense.

- Jako sam zadovoljan što sam postao dijelom Poblensea. Jedva čekam da počnem trenirati i upoznam svoje kolege - izjavio je u videu koji je Poblense objavio na svom Twitteru u petak.

Rim: Barcelona pobijedom 2-0 u finalu osvojila Ligu prvaka

Vitoria Guimaraes, koja je prošlu sezonu završila na šestom mjestu u portugalskom prvenstvu, igrat će protiv hrvatskog doprvaka Hajduka u 3.pretkolu Konferencijske lige. Prva utakmica u Splitu na rasporedu je idući četvrtak 4. kolovoza a uzvrat u Guimaraesu, gradu udaljenom 50 kilometara od Porta, bit će 10. kolovoza.

Etienne Eto’o je rođen na španjolskom otoku Mallorci gdje je od 1999. do 2004. igrao njegov otac Samuel (41). Zanimljivo, nastupio je i zabio na Poljudu 2001. godine kada su se Mallorca i Hajduk susreli u trećem pretkolu Lige prvaka. Španjolci su na kraju slavili ukupnih 3-0 i plasirali se u grupnu fazu Lige prvaka. Samuel Eto’o je zatim bio prešao u Barcelonu provevši ondje pet godina prije nego je potpisao ugovor s milanskim Interom.

Klub Poblense, u koji je njegov sin Etienne prešao u petak, nalazi se u gradiću La Puebla na Mallorci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener