Obavijesti

Sport

Komentari 27

Eto’o: S Interom sam osvojio sve, sada želim igrati na Otoku

Eto’o: S Interom sam osvojio sve, sada želim igrati na Otoku
1

Kamerunski napadač u redovima milanskog Intera, Samuel Eto’o, spreman je promjeniti klub. Ponuda koje pristižu, kako priznaje i sam igrač, ne nedostaje

VIDEO

Samuel Eto’o priznao je sve, o svojoj karijeri i mogućem transferu u dugom intervjuu za kamerunsku televiziju kojeg prenosi FCInter1908.it..

U protekloj sezoni Interov je igrač zabio 21 gol u 35 prvenstvenih utakmica serie A i osam u 10 utakmica Lige prvaka.

- Bila je to prekrasna sezona - komentirao je Eto’o te nastavio:

- Srušio sam vlastiti rekord od ukupno 36 golova u jednoj sezoni kojeg sam držao još iz dana u Barceloni. Nismo osvojili Ligu prvaka, tek talijanski kup, ali bila je to ipak vrlo dobra sezona.

Uoči mogućeg tranfsera i ponuda koje mu pristižu i koje pomno razmatra, Eto’ se osvrnuo na svoju karijeru u Interu. Kamerunski je igrač novinarima priznao kako je Milan zasluženo osvojio prvenstvo, ali da su oni u 'ludoj' jurnjavi za 'rossonerima' ipak stigli na svega dva boda.

- Bili smo preumorni za završnicu. Godina prije bila je iznimno bogata i iscrpljujuća za sve nas. Osvojili smo mnogo prije toga. Milan je zaslužio ovo prvenstvo - dodao je Eto’.

Napadač je sagledao i početak sezone u kojem se Inter, pod vodstvom Rafe Beniteza nije previše iskazao. Kako tvrdi Eto’ razlog je u trenerovom viđenju nogometa koji se razlikuje u Italiji i u Španjolskoj.

- Rafa je imao sve kako bi uspio u Interu, ali znate, kada stignete u novi klub i želi se promjeniti baš sve, sve navike i metode, stvari se kompliciraju. Benitez je imao drugačiji mentalitet.

Ime Samuela Eto'oa povezuje se odnedavno s Real Madridom i Manchester Unitedom, ali igrač tvrdi da još nije 'optisao' Inter.

- Oba su velika kluba koja žele osvajati europske titule, ali tko kaže da Inter to nije? Osvojili smo sve prošle godine, tko tvrdi da Inter neće osvajati naslove već iduće? - stao je u obranu svoje momčadi Eto’o.

- Istina je da sam dobio nekoliko ponuda - priznao je Eto’o koji se možda ipak za osvajanje novog trofeja ne vidi u dresu 'nerazzura'.

- Imam mjesec dana odmora kako bih razmotrio sve što mi se nudi. Moram razmotriti sve jer, ipak, imam 30 godina. To će vjerojatno biti moj posljednji veliki ugovor, moram vidjet hoću li ostati ili otići. Ali moj eventualni odlazak sigurno neće biti uvjetovan zaradom od 100 ili 200 tisuća eura više. Ono što je u nastavku moje karijere bitno je osjećati se dobro u gradu i u klubu u kojem igram.

- Kada sam dolazio u Italiju svi afrički igrači uvjeravali su me da to ne činim, da je njihov nogomet za nas težak, ali nisam požalio. Dokazao sam se u Interu, radom, trudom i igrom - opisao je svoju avanturu u milanskoj momčadi Eto’o.

No za njegov uspjeh u talijanskom nogometu tvrdi Eto’o zaslužan je prvenstveno Mourinho i njegov način tumačenja nogometa.

- On mi je pružio mnogo. Na početku nam nije bila laka, bio sam često na klupi, ali on je za mene pronašao idealnu poziciju u momčadi i onda je sve krenulo - govorio je i dalje s oduševljenjem o svojim trenucima u Interu Eto’o.

No čini se da je i za Kamerunca došlo vrijeme za promjenu.

- Odavno imam ideju da odem u Englesku, Chelsea ili Manchester - otkrio je svoje želje napadač.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi