Sport

Komentari 27

Euforija kod Engleza: Osvoje li Euro, žele nacionalni praznik

Euforija kod Engleza: Osvoje li Euro, žele nacionalni praznik

Ova peticija traži da se ponedjeljak 12. srpnja proglasi praznikom i do 14 sati prikupila je 110.000 potpisa. Sada ide na parlament koji će raspravljati o toj ideji

Peticija, koja se pokrenula u Engleskoj da se, u slučaju da engleska reprezentacija osvoji naslov europskog prvaka, proglasi nacionalni praznik, sakupila je već više od 100.000 potpisa što znači da se o njoj mora raspravljati u parlamentu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bivši engleski reprezentativac Gary Neville predložio je nacionalno slavlje nakon što se Gordi Albion plasirao u finale prvi put nakon 55 godina pobjedom od 2-1 u polufinalu nad Danskom. 

- Nikada to do sada nismo napravili. Toliko smo se patili, toliko puta razočarali i bili iznevjereni i sada smo u finalu - rekao je Neville.

- Sljedećih nekoliko dana naši se dečki moraju fokusirati, ali mi ne moramo. Ova zemlja skače od veselja, neka uživa u nacionalnom prazniku!

Ova peticija traži da se ponedjeljak 12. srpnja proglasi praznikom i do 14 sati prikupila je 110.000 potpisa.

Bivši napadač Engleske Gary Lineker rekao je da se "jako dugo čekalo da Engleska tako daleko dođe na nekom velikom turniru".

- Napokon se dogodilo. Sumnjao sam da ću to u životu vidjeti - dodao je Lineker.

Geoff Hurst koji je 1966. u finalu Svjetskog prvenstva protiv Njemačke zabio hat-trick, pozdravio je "fantastični" rezultat ekipe.

- Wow! U finalu smo. Sjajna utakmica. Bravo, Engleska. Fantastično - tviTao je Hurst, dodajući hashtag 'Football's Coming Home'.

Bivša veznjakinja Engleske Karen Carney opisala je momčad Southgatea kao "obitelj" nakon što su na Wembleyu slavili pobjedu pred gotovo 60.000 navijača.

- U ovom su trenutku apsolutno svi zajedno. Naježila sam se - rekla je Carney za BBC.

Suparnik Engleskoj u finalu u nedjelju na Wembleyju bit će Italija.

Najčitaniji članci