Sport

Komentari 28

Engleski navijači laserom u oči smetali Schmeichelu kod penala

Engleski navijači laserom u oči smetali Schmeichelu kod penala

Nije moglo bez kontroverza u polufinalu Eura. Makkelie je prvo dosudio, u najmanju ruku, sumnjiv penal, da bi onda navijači prilikom izvođenja istog laserom ometali Schmeichela

Engleska nogometna reprezentacija sinoć je slavila s 2-1 (1-1) protiv Danske nakon produžetaka i izborila prvo finale Eura, i općenito prvo finale nekog velikog natjecanja nakon dugih 55 godina. No, nije moglo bez kontroverze.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje engleskih navijača

 

Engleski su navijači, naime, laserom ometali danskog golmana Kaspera Schmeichela prilikom izvođenja kaznenog udarca Harryja Kane u 104. minuti. Fantastični golman Leicestera obranio je penal, ali lopta se vratila točno na odbijanac Kanea koji je tako zabio četvrti gol na Euru, i ukupno 15. u mrežu Schmeichela. On mu je, inače, najdraža žrtva. Nijednom golmanu nije zabijao više.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

Da stvar bude gore, do penala nije ni trebalo doći budući da je Danny Makkelie praktički poklonio penal 'Gordom Albionu'.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

- Ako je netko zabljesnuo Schmeichela laserom, želim doživotnu zabranu dolaska na stadione - napisao je Stan Collymore, bivši engleski napadač, a podržali su ga i ostali navijači, čak i engleski:

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

- Tko god je zabljesnuo Schmeichela zaslužuje doživotnu zabranu dolaska na Wembley i ostale utakmice Engleske.

Iako je danski golman obranio penal pa je Kane zabio iz odbijanca, neki tvrde i dalje da 2-1 nije pošten rezultat.

- Sad sam vidio laser u očima Schmeichela tijekom penala. Teško mogu misliti da je ovo pošten rezultat.

Tko ima bolje sjećanje, vjerojatno se prisjetio ponašanja srpske publike u Beograd Areni 2012. na Europskom rukometnom prvenstvu kada su domaći navijači laserom smetali Venija Loserta i Mirka Alilovića prilikom sedmeraca.