Sport

Komentari 28

Engleski navijači laserom u oči smetali Schmeichelu kod penala

Engleski navijači laserom u oči smetali Schmeichelu kod penala

Nije moglo bez kontroverza u polufinalu Eura. Makkelie je prvo dosudio, u najmanju ruku, sumnjiv penal, da bi onda navijači prilikom izvođenja istog laserom ometali Schmeichela

Engleska nogometna reprezentacija sinoć je slavila s 2-1 (1-1) protiv Danske nakon produžetaka i izborila prvo finale Eura, i općenito prvo finale nekog velikog natjecanja nakon dugih 55 godina. No, nije moglo bez kontroverze.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje engleskih navijača

 

Engleski su navijači, naime, laserom ometali danskog golmana Kaspera Schmeichela prilikom izvođenja kaznenog udarca Harryja Kane u 104. minuti. Fantastični golman Leicestera obranio je penal, ali lopta se vratila točno na odbijanac Kanea koji je tako zabio četvrti gol na Euru, i ukupno 15. u mrežu Schmeichela. On mu je, inače, najdraža žrtva. Nijednom golmanu nije zabijao više.

Da stvar bude gore, do penala nije ni trebalo doći budući da je Danny Makkelie praktički poklonio penal 'Gordom Albionu'.

- Ako je netko zabljesnuo Schmeichela laserom, želim doživotnu zabranu dolaska na stadione - napisao je Stan Collymore, bivši engleski napadač, a podržali su ga i ostali navijači, čak i engleski:

- Tko god je zabljesnuo Schmeichela zaslužuje doživotnu zabranu dolaska na Wembley i ostale utakmice Engleske.

Iako je danski golman obranio penal pa je Kane zabio iz odbijanca, neki tvrde i dalje da 2-1 nije pošten rezultat.

- Sad sam vidio laser u očima Schmeichela tijekom penala. Teško mogu misliti da je ovo pošten rezultat.

Tko ima bolje sjećanje, vjerojatno se prisjetio ponašanja srpske publike u Beograd Areni 2012. na Europskom rukometnom prvenstvu kada su domaći navijači laserom smetali Venija Loserta i Mirka Alilovića prilikom sedmeraca.

Najčitaniji članci