Obavijesti

Sport

Komentari 73

Euforija u Osijeku: Baš im se sve poklopilo za veliku pobjedu

Euforija u Osijeku: Baš im se sve poklopilo za veliku pobjedu
1

DOČEKALA IH KOHORTA Igrači Osijeka u grad su se vratili u 1.30 u noći. Dočekali su ih navijači i burno su proslavili prvu pobjedu u Maksimiru nakon dugih 16 godina čekanja

VIDEO

Volimo Gradski vrt, ali možda bi bilo bolje da do kraja sezone igramo samo u gostima, našalili su se neki Osječani nakon velike pobjede u Maksimiru. Osijek u gostima ove sezone ima pet od pet. Na gostovanjima su uzeli 15 od 19 bodova.

- Žao mi je što na kraju nismo Dinamu zabili još dva-tri gola - govorio je jutro nakon trijumfa karijere Zoran Zekić.

Osječki trener se s igračima nije vratio u grad na Dravi, ostao je u Zagrebu s obitelji. A igrače je u 1.30 dočekala Kohorta.

Pokretanje videa...

01:45

- Momci su to zaslužili. Oni su proteklih godina prošli pravu kalvariju, sad se sve to promijenilo - rekao je Zoran Zekić, koji je, nakon što je isključen, utakmicu vodio putem mobitela iz novinarske lože.

- Samo sam zvao suprugu da je pitam što će biti za večeru i voli li me još - našalio se dobro raspoloženi osječki trener.

- Neću previše komentirati suđenje, ali volio bih kad bi i naši suci postali profesionalci kao i mi. Oni izvan nogometa imaju posao, nama trenerima je ovo jedini kruh - kaže Zekić.

Antonio Perošević dres Osijeka nosi već šest godina. U klubu se nagledao svega. No otkad su došli mađarski vlasnici, više nema financijskih problema.

- Znalo se dogoditi i da plaću nemamo po sedam-osam mjeseci. Nakon što su došli novi gazde, isplaćeni su svi zaostaci. Plaća je redovita i odmah je sve lakše - rekao je Perošević.

GNK Dinamo - NK Osijek

Doista, u Osijeku je proteklih godina bilo financijskih problema, sad su stvari napokon sjele na svoje mjesto. Igrači nakon svake utakmice mogu računati i na premije i ovakav se dobro posloženi Osijek može nadati i nastupu u Europi iduće sezone.

Osijek je posljednji put u Maksimiru pobijedio prije 16 godina. Za pobjedu je tada zabio Damir Vuica. Te je jeseni 2000. godine Osijek s klupe vodio Stanko Mršić. Uz Vuicu su igrali Bjelica, Neretljak, Mitu, Turković... Bila je to momčad koja je dogurala do trećega kola Kupa Uefe.

- Ta je momčad igrački bila jača od ove. A ova ima bolju financijsku sliku. Tako da su se njima poklopile i financije i zasad rezultat - kaže nam Damir Vuica, koji je u Maksimiru srušio Dinamo prije 16 godina.

Sretan zbog osječkog uspjeha je i Goran Vlaović, još jedna legenda iz Gradskog vrta.

- Drago mi je da se sve napokon poklopilo. Pa Osijeku je mjesto pri samom vrhu našeg nogometa. Dosta je borbe za ostanak, došlo je vrijeme da se Osijek bori s najjačim momčadima lige. Ovo je jako dobro posložena momčad - rekao je Vlaović.

Pokušavaju čelni ljudi Osijeka smiriti euforiju, ali jasno je kako će teško uspjeti u tome. Kohorta u ovoj sezoni želi iskorak i Osječani su očito spremni za velike stvari. Pokazali su to i protiv u HNL-u nedodirljivog Dinama.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka