Obavijesti

Sport

Komentari 3

Eurocup: Cedevita svladala Bayern, Cibona poražena

Eurocup: Cedevita svladala Bayern, Cibona poražena
1

Košarkaši Cedevite ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu u Eurocupu svladavši Bayern 70-64. Cibona je pak izgubila na gostovanju kod Hapoela s 89-73

VIDEO

Košarkaši Cedevite ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu u Eurocupu, natjecanju u kojem su prošle sezone igrali završni Final Four turnir. Na svom su terenu svladali minhenski Bayern 70-64...

Teška je to bila utakmica 2. kola skupine G za hrvatsku momčad. Čvrsti njemački sastav je prijetio doslovno cijelu utakmicu. Niti jedna momčad se nije uspjela bitnije odlijepiti tijekom ogleda, a tek je krajem utakmice Cedevita spretno i sretno otišla na šest-sedam razlike i tako prelomila ovaj ogled.

Kada je bilo najbitnije tada je ključnu ulogu kod Cedevite preuzeo Dontaye Draper koji je ogled završio sa 15 poena, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Marino Baždarić je dodao 11 poen, a Chris Warren deset.

Cibona je, pak, u skupini A doživjela i drugi poraz. U Jeruzalemu je bolji bio Hapoel sa 89-73, a recimo da je ta momčad, prije samo nekoliko dana, u izraelskom prvenstvu pobijedila i Maccabi.

Krajem prve četvrtine je Cibona vodila 16-15, ali su tada domaći igrači napravili seriju 15-0! Nakon toga ja Hapoel mudro i iskusno čuvao prednost od deset poena i više, te lagodno upisao pobjedu. Kod Cibone su najbolji bili Andrija Žižić sa 16 poena i sedam skokova, te Davor Kus sa 12 poena i četiri asistencije.

Dva hrvatska košarkaša koja igraju za ruski Himki, koji je jedan od prvih favorita za naslov pobjednika, bila su uspješna u drugom njihovom laganom slavlju. Himki je pobijedio Rigu 90-70, a Zoran Planinić je ubacio deset poena, uz tri skoka i asistencije. Krešimir Lončar je dodao 11 uz samo jedan promašeni šut na utakmici (5-6 za dva poena i 1-1 s linije slobodnih bacanja).

Eurocup, skupina A, 2. kolo:

Hapoel - Cibona 89-73

Gravelines - Donjeck 78.53

Redoslijed: 1. Gravelines 2-0, 2. Donjeck 1-1, 3. Hapoel 1-1, 4. Cibona 0-2.

skupina G:

Cedevita - Bayern 70-64

Benetton - Spartak 78-87

Redoslijed: 1. Spartak 2-0, 2. Cedevita 1-1, 3. Bayern 1-1, 4. Benetton 0-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...