Obavijesti

Sport

Komentari 10

Europska liga: Buljat zabio gol u porazu Haife od AEK-a 2-1...

Europska liga: Buljat zabio gol u porazu Haife od AEK-a 2-1...
5

Jurica Buljat, 25-godišnji branič Maccabi Haife, postigao je gol na gostovanju svoje momčadi kod AEK Larnace u Nicosiji, ali to njegovom sastavu nije puno pomoglo

VIDEO

AEK je poveo s 2-0 golovima Garcije u 14. i Pintada u 51. minuti. Buljat je golom u 75. minuti smanjio vodstvo domaćina i poentirao za konačnih 2-1. Uputio je udarac iskosa s desne strane, s nekih 15-tak metara u bliži kut, te domaćeg golmana, koji je valjda očekivao centaršut, uhvatio na krivoj nozi. Bio je to prvi Buljatov gol ove sezone na europskoj sceni, a ukupno drugi, jer je Zadranin jednog postigao i u izraelskom prvenstvu. Buljat je odigrao cijelu utakmicu za goste.

U drugoj utakmici ove skupine, Schalke je kao domaćin pobijedio Steauu s 2-1 i osigurao prolaz u daljnje natjecanje. Pobjednički pogodak za momčad iz Gelsenkirchena zabio je Raul u 57. minuti. Španjolski veteran vješto je izbjegao zamku zaleđa, te iz blizine matirao golmana rumunjske momčadi.

Schalke vodi na ljestvici s nedostižnih 11 bodova. Slijede Maccabi Haifa sa 6, te Steaua i AEK Larnaca s 5 bodova. Buljatova momčad, dakle, i dalje ovisi sama i sebi, ali će imati težak zadatak jer u zadnjem kolu 14. prosinca dočekuje Schalke.

U skupini K, Twente je kao domaćin pobijedo Fulham pogotkom Janka u 89. minuti. Janko je samo 10 minuta ranije ušao u igru. Wisla je u gostima svladala Odense s 2-1.

Twente je siguran putnik u 1/16 finala s 13 bodova, a drugo mjesto drži Fulham sa 7. Wisla ima 6 bodova, a Odense je ostao na tri i bez izgleda za daljnji plasman. Fulham je najbliži drugom mjestu u daljnjoj fazi natjecanja, jer u zadnjem kolu dočekuje Odense.

U skupini L, Lokomotiv je kao domaćin pobijedio Sturm s 3-1. Za goste je Silvije Čavlina branio cijelu utakmicu, dok je Darko Bodul igrao do 66. minute. Anderlecht je petu uzastopnu pobjedu upisao u Ateni protiv AEK-a s 2-1.

Dalje idu Anderlecht s maksimalnih 15 bodova i Lokomotiv s 12. Ta dva kluba odlučit će o prvom mjestu u skupini u zadnjem kolu u međusobnom ogledu u Bruxellesu.

Europska liga, 5. kolo:

skupina J:

AEK Larnaca – Maccabi Haifa 2-1 (Garcia 14, Pintado 51 / Buljat 75)

Schalke – Steaua 2-1 (Papadopoulos 25, Raul 57 / Rucescu 33)

Redoslijed: 1. Schalke 11, 2. Maccabi Haifa 6, 3. Steaua 5, 4. AEC Larnaca 5

skupina K:

Twente – Fulham 1-0 (Janko 89)

Odense – Wisla Krakow 1-2 (Falk 51 / Biton 20, Malecki 28)

Redoslijed: 1. Twente 13, 2. Fulham 7, 3. Wisla Cracow 6, 4. Odense 3

skupina L:

Lokomotiv Moskva – Sturm 3-1 (Maicon 62, Sičev 72 – 11 m, Glušakov 89 / Kainz 64)

AEK Atena – Anderlecht 1-2 (Sialmas 19 / Gillet 4, 36)

Redoslijed: 1. Anderlecht 15, 2. Lokomotiv Moskva 12, 3. Sturm 3, 4. AEK Atena 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao