Obavijesti

Sport

Komentari 0

Europska prvakinja Hana: Uz ćevape sam proslavila zlato, a pomaže mi i Tamara Boroš...

Europska prvakinja Hana: Uz ćevape sam proslavila zlato, a pomaže mi i Tamara Boroš...
5

Kad sam počeo bolje uspijevati razlučivati tu granicu između oca i trenera, došli su rezultati. Pomogao je i rad sa sportskim psihologom Zulićem, kaže Hanin otac i trener Darko Arapović

VIDEO

Hana nam je drugi U21 prvak Europe nakon Pucara, to je velik rezultat. Ona je obiteljski projekt, koji pratimo i mi kao savez i HOO, i znamo koliko ste uložili ljubavi, vremena i znanja u Hanu i rezultati dolaze, naglasio je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac. Pa gurnuo mikrofon Hani Arapović (18). Europskoj prvakinji do 21 godine.

Hana je titulu osvojila na EP-u u Sarajevu i postala glavna uzdanica reprezentacije uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Pokretanje videa...

Stolni tenis reprezentacija 01:08

- Nisam očekivala takav rezultat, ali posložilo se - skromno je počela Hana pa nastavila:

- Bila sam konstanta tijekom cijelog turnira, dobro sam se osjećala i tjelesno i mentalno.

Hanin trener je njezin otac Darko Arapović

Trener joj je otac Darko, koji je naglasio:

- Tata je presretan. Pokušao sam razdvojiti granicu gdje prestajem biti tata i počinjem biti trener. Ovo je dokaz da sam u nečemu uspio. Hana je odigrala odličan turnir, dobila je svih deset suparnica i izgubila samo četiri seta. Bila je mirna, rješavala probleme u igri, mijenjala taktiku kad je zatrebalo, surađivala sa mnom i završili smo na najljepši način. A kako sam rođen u BiH, posebno sam sretan što se igralo u Sarajevu, gdje su moji prijatelji iz djetinjstva navijali za nju i igrala je lijepo i efikasno.

Velikog slavlja, kažu, nije bilo.

arapovic1

- Slavlje je bilo kratko jer smo odmah išli na drugi turnir, svjetske razine, u Podgoricu, gdje je došla svjetska krema, uključujući i Kineze. Ondje je Hana ušla među osam najboljih. Tata je sretan i ponosan - rekao je Darko, a Hana je dodala:

- Izašli smo u grad na ćevape.

A što drugo u Sarajevu?!

'Hana Arapović je oličenje mladog sportaša'

- Tata se bacio u trošak - našalio se direktor saveza Renato Čengić pa naglasio:

- Pingić je najmasovniji sport na svijetu, a mi smo mala zemlja te je ovo velik uspjeh. Sjećam se kad je došla u savez s tatom kao djevojčica od 11 ili 12 godina i predstavili su nam program. Drago mi da taj razvoj ide odlično. Mali dio zasluga je naš, velik roditelja i njezine upornosti. Hana je oličenje mladog sportaša i ozbiljna je budućnost pingića. Bit će i seniorska top europska igračica i ima potencijala da bude nasljednica Tamare Boroš te da povuče reprezentaciju prema boljim rezultatima.

arapovic

Bi li joj bilo lakše da je ne trenira otac? Gdje je ta granica između oca i trenera?

- Ne znam bi li mi bilo lakše jer tata je sa mnom od 11. godine i navikli smo se. Vidim granicu, kad moram slušati jer je samo trener, a kad mogu reći nešto što ne bih smjela da mi nije otac - kaže Hana, a Darko je dodao:

Sportski psiholog Zulić radio je i s Primorcem i Tamarom Boroš

- Kad sam počeo bolje uspijevati razlučivati tu granicu, došli su rezultati. Pomogao je i rad sa sportskim psihologom Zulićem, koji je radio i s Primorcem i s Tamarom Boroš, pa smo ušli u rutine tijekom dana pred natjecanje. Pripremam meč, gledam snimke suparnica pa Hani koncizno i jasno, u nekoliko rečenica, kažem što treba igrati. To je odvojeno od roditeljstva, čisto, suhoparno "trebaš igrati ovako", bolje i lošije strane suparnica...

Hana surađuje i s Tamarom Boroš, našom najboljom igračicom u povijesti, koja radi kao trenerica u Düsseldorfu. Koliko su slične?

- Tamara je jedna od najboljih europskih igračica ikad, jedna od rijetkih s medaljom sa SP-a, a Hana je na dobrom putu, pokazuje vrhunske rezultate od malih nogu. Pred njom je lijepa karijera, velik je potencijal, ima dobru ekipu, obitelj je podržava, kao i savez i HOO, i na njoj je da bude primjer svima da se može uspjeti. Nasljednica Tamare? Ha, i poslije Šubreka i Stipančića govorilo se da takve igrače više nećemo imati pa smo došli Tamara i ja. Hrvatska ima talenata i bit će novih uspješnih igrača. Vjerujemo da će Hana biti predvodnik nove generacije, kao što smo se Tamara i ja međusobno motivirali, tako može i Hana biti motiv dečkima. Slična je Tamari i meni i Šurbi po toj enormnoj volji za treningom, kakvu smo i mi imali. Ona živi stolni tenis, daje cijelog sebe. I to je najvažniji čimbenik da uspiješ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika