Sport

Komentari 90

Dubai, Šangaj i New York bit će domaćini utakmica Superlige!?

Dubai, Šangaj i New York bit će domaćini utakmica Superlige!?

Znači li to da je izbacivanje članova Superlige iz domaćih prvenstava gotovo sigurno? Jer, kako bi odlazili na nova putovanja u ionako već pretrpanom rasporedu na koji su se mnogi žalili...

Kako bi se probili na što je više tržišta moguće, prema navodima britanskih medija, čelnici Superlige odlučili su se nekolicinu utakmica smjestiti na Bliski istok, Aziju i u SAD. Tako bi Dubai, Šangaj i New York trebali biti neki od domaćina utakmica, a svoje će mjesto sigurno dobiti i neka destinacija u Kataru gdje se još uvijek dovršavaju stadioni za nadolazeći SP.

Tako se spominje stadion New York Yankeesa koji su premierligaški klubovi već znali koristiti za prijateljske utakmice prije COVID pandemije, a isti je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Nadalje, govori se i o održavanju utakmica na Nacionalnom stadionu u Šangaju, kao i Saudijskoj Arabiji gdje se već u prosincu 2019. održala borba između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza za borbu teške kategorije u boksu.

Prema pisanju španjolskog 'El Chiringuita', Florentino Perez poručio je kako 'mnogi bitni klubovi u Španjolskoj, Italiji i Velikoj Britaniji tako su pronašli rješenje za jako lošu financijsku situaciju. A jedina su im pomoć kompetitivnije utakmice'. Jedina logika je da se članovi Superlige onda gotovo sigurno izbace iz domaćih natjecanja, jer bi inače to bilo samo još jedno natjecanje u ionako već pretrpanom kalendaru.

Ali, novac ne pita. Doduše, piše se kako su dva kluba pred povlačenjem iz Superlige dan nakon što je ista dogovorena, a pretpostavlja se da su to Chelsea i Manchester City zbog mogućeg izbacivanja iz ovogodišnjeg polufinala Lige prvaka. Još će tu biti svega jer je ovo najvjerojatnije samo početak previranja u svjetskoj nogometnoj eliti.

Doduše, valja istaknuti da ovo ne bi bio prvi odlazak nekog europskog natjecanja izvan europskih okvira jer su Talijani i Španjolci svoje Superkupove odvodili izvan granica svoje zemlje i Europe.

Najčitaniji članci