Obavijesti

Sport

Komentari 2

Europske sveučilišne igre bit će masovnije od Univerzijade '87.

Europske sveučilišne igre bit će masovnije od Univerzijade '87.
6

Europske sveučilišne igre traju od 13. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci. Bit će to najveći multi-sportski događaj u Hrvatskoj od neovisnosti. Ulaz na sve utakmice je besplatan

VIDEO

Zagreb i Rijeka će od 13. do 25. srpnja biti domaćini najvećeg multi-sportskog događaja u Hrvatskoj od neovisnosti – Europskih sveučilišnih igara, koje će s više od 5000 natjecatelja nadmašiti i Univerzijadu iz 1987. kada je u Zagrebu nastupilo oko 3800 studenata sportaša.

Bit će to treće ESI, nakon Cordobe 2012. i Rotterdama 2014., ali uvjerljivo najmasovnije dosada, jer je broj sportova povećan sa 10 na 21. U Zagrebu i Rijeci tako će se okupiti više od 5000 sportaša iz 41 zemlje sa gotovo 400 sveučilišta.

Studenti-sportaši natjecat će se u badmintonu, bridžu, golfu, judu, karateu, košarci, košarci 3x3, nogometu, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, ragbiju 7, rukometu, sportskom penjanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, taekwondou, vaterpolu i veslanju, a u dva sporta - plivanju i stolnom tenisu – po prvi puta u povijesti ovoga događaja, održat će se natjecanja i za studente s invaliditetom.

Ulazak na više od 5000 utakmica i natjecanja, odnosno 200.000 minuta sportskih događanja, bit će besplatan za sve zainteresirane. Za potrebe ESI renovirana su studentska naselja "Stjepan Radić" i "Cvjetno naselje" u Zagrebu, dok je u Rijeci izgrađen novi studentski dom u kampusu "Trsat".

Upravo ta obnova predstavlja jedno od najvećih nasljeđa Europskih sveučilišnih igara, jer će dugoročno od njih najviše profitirati hrvatski studenti koji studiraju u Zagrebu i Rijeci. Cjelokupna obnova sveučilišnih smještajnih kapaciteta u ova dva grada financirana je s više od 400 milijuna kuna iz EU Fondova.

Osim sportskih događaja, na samim Igrama će biti prisutni zabavni, kulturni i edukativni sadržaji. Svečanost otvaranja, koja će se održati u srijedu na stadionu Mladosti na Savi u 21 sat, osmislio je renomirani kazališni redatelj Krešimir Dolenčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna