Obavijesti

Sport

Komentari 1

Europski kup: Cibona u lovu na break protiv Juventus Utene

Europski kup: Cibona u lovu na break protiv Juventus Utene
1

Već u ponedjeljak igramo protiv Zvezde, a uzvrat protiv Juventusa nam je u srijedu. Trebamo napraviti break, neće biti lako, ali vjerujem u dečke, rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović

VIDEO

Košarkaše Cibone u srijedu u Uteni očekuje prva utakmica osmine finala Fibina Europskog kupa protiv litavskog Juventusa, gdje će pobjedom pokušati suparniku pokušati oduzeti prednost domaćeg terena.

Juventus je kao najbolja momčad skupine T drugog kruga Europskog kupa izborio mogućnost da dvije od moguće tri utakmice igra pred svojim navijačima, a u četvrtfinale će se plasirati ona momčad koja prva ostvari dvije pobjede.

- Čeka nas teška utakmica. Bez obzira na sve, mislim da imamo šanse i da trebamo u potpunosti usmjeriti sve snage da ih iznenadimo i da dobijemo tu utakmicu - rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović uoči puta u Litvu.

Cibonini košarkaši ove SU sezone već u više navrata pokazali da im gostujući teren ne predstavlja nikakav bauk. Uostalom, prolazak u osminu finala ovog natjecanja izborili su pobjedom u francuskom Le Havreu. U Uteni ih čeka izrazito domaćinska momčad koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja kod kuće doživjela tek jedan poraz, od ukrajinskog Himika (86-90) još u prvom krugu. U preostalih pet dvoboja svoje su suparnike pobjeđivali s prosječnom razlikom od 21 koša.

Momčad vodi bivši litavski izbornik Antanas Sireika pod čijom je trenerskom palicom reprezentacija premoćno osvojila naslov prvaka Europe 2003. Najbolji strijelac momčadi je 23-godišnji američki šuter Spencer Butterfield s 14,6 koševa po utakmici, koji je sa 6,2 skoka i najbolji skakač Juventusa.

Uz Butterfielda, u momčadi je na poziciji krila još jedan 23-godišnji Amerikanac Chavaughn Lewis, s 10,8 koševa u prosjeku četvrti strijelac Juventusa. To su jedina dva stranca u litavskom sastavu koji trenutno zauzima peto mjesto u nacionalnom prvenstvu, a prošlog je tjedna poražen u četvrtfinalu litavskog Kupa od Vytautasa (88-86).

Mulaomerović priliku svoje momčadi vidi u prvoj utakmici jer su cibosi imali dovoljno vremena za odmor i pripremu. Zgusnut raspored utakmica mogao bi biti otežavajuća okolnost ako o prolazu u četvrtfinale bude odlučivala treća utakmica u Litvi.

- Već u ponedjeljak igramo protiv Zvezde, a uzvrat protiv Juventusa nam je u srijedu. Trebamo napraviti break, neće biti lako, ali vjerujem u dečke. Imali smo vremena i da se odmorimo i da treniramo - zaključio je Mulaomerović.

Prva utakmica u Uteni na rasporedu je u srijedu, 24. veljače (17:30), a zagrebački dvoboj igra se u srijedu, 2. ožujka (19 sati). Bude li nakon dva dvoboja rezultat u pobjedama izjednačen, Juventus će ponovno ugostiti Cibonu u odlučujućoj utakmici koja će se odigrati u subotu, 5. ožujka (17:30). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist