Obavijesti

Sport

Komentari 28

Europski velikani poput Intera i Liverpoola i ovaj put na derbiju

Europski velikani poput Intera i Liverpoola i ovaj put na derbiju
3

Jedini hrvatski derbi ne samo da plijeni pozornost u domovini, nego se godinama već na tim utakmicama redovito pojave i predstavnici najvećih europskih klubova

VIDEO

Tri dana uoči derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu su pred novinare izašli Franko Andrijašević i Danijel Stojanović. Uoči službenog dijela konferencije glasnogovornik Ante Bilić pročitao je imena klubova koji će na derbi poslati svoje skaute. Na popisu su Wolfsburg, Liverpool, Anderlecht, Inter, Parma, Bologna, Siena..., pa smo upitali Andrijaševića tko njega dolazi gledati. 

- Ako nema Španjolaca, onda ništa - nasmijao se Hajdukov veznjak, koji tvrdi kako ne osjeća baš nikakav pritisak uoči derbija. 

- Vjerujem da ćemo svi igrati opušteno i na koncu slaviti s našim navijačima. Naša prednost je u kolektivu, zbližili smo se, igramo sve bolje i nema razloga da se bojimo bilo koga.

Pa ni razgoropađenog Čopa, upitao je netko.

- Nikoga posebno, pa ni Čopa – uzvratio je dobro raspoloženi Andrijašević, koji će u sredini terena voditi veliku bitku s kolegom iz reprezentacije Arianom Ademijem.

- Ademi je stvarno dobar igrač, bit će to dobar okršaj. Svi se dobro poznajemo, nema tu prevelikih iznenađenja. Nama će svakako nedostajati ozlijeđeni stoperi, ali kad vidim kako na treningu igraju Milić i Nižić, ne bojim se nimalo. Mislim da će ipak presuditi premoć u sredini terena i tko se tu nametne, mogao bi do pobjede.

Krstičević još nije odredio momčad. 

- Na znam tko će igrati, sada je tu Linić - kazao je Andrijašević i brzo se ispravio.

- Ne Linić, Lima, ha, ha, ha. Ma nije bitno koga će trener staviti, ako ponovimo pristup kao u Koprivnici, nemamo se čega bojati. Tamo smo odigrali rasterećeno i zato smo pobijedili. Općenito, nakon utakmice s Red Bullom u Turskoj smo nekako dobili krila, nakon toga smo odlično igrali i u Gabeli i protiv Olimpije i u Koprivnici. 

Andrijaševiću je ovo prvi derbi na Poljudu.

- Igrao sam već u Maksimiru, ovo je prvi put na Poljudu, ali neće biti treme. 

S obzirom da je zadnji derbi propustio zbog vjenčanja, upitali smo ga sprema li kakvo iznenađenje i ovoga puta.

- Nema iznenađenja, igram sigurno, a supruga će biti na tribinama.

Pobjedom bi Andrijašević nastavio sezonu iz snova.

- Ne znam što bih rekao, prije godinu dana sam na mala vrata ušao u momčad koja je krenula na pripreme, sada sam jedan od standardnih prvotimaca Hajduka, a debitirao sam u reprezentaciji. Puno sam napredovao, puno toga se dogodilo, na koncu mogu biti sretan i zadovoljan kako je sve ispalo – zaključio je Andrijašević. 

U pobjedu Hajduka ne sumnja ni Danijel Stojanović, za koga je derbi posebno inspirativan.

- Igrao sam zadnji derbi i zaista mogu reći da je to nešto posebno. Još da pobijedimo, stvarno bi bio poseban dan – kaže Stojanović, koji se našalio na pitanje koliko je Dinamo slabiji u odnosu na jesenski dio sezone. 

- Jedno 5,6%, ha, ha, ha. Ma Dinamo je vrhunski klub, imaju jako puno kvalitetnih igrača i oni mogu nadoknaditi izostanak svakoga, pa tako i Kovačića.

Stojanović se nada da će mu trener pokloniti povjerenje i staviti ga u igru. 

- Naravno da se nadam, ali najmanje je važno tko će nastupiti, važno je da mi pobijedimo.

U nekim kombinacijama Stojanović bi mogao osvanuti i na mjestu stopera. 

- Ako me trener stavi na stopera, igrat ću i stopera. U takvoj utakmici se ne bira mjesto i svi daju sve od sebe. Mogli bi i Vuković i Maglica stopere igrati.

Predviđa pobjedu 2-0, a očekuje i veliki broj svojih prijatelja i poznanika na Poljudu.

- Moja želja je da bude 2-0, jedan gol Vukovića, a za drugi neka se dogovore Maglica i Andrijašević. U Slavoniji ima puno navijača Hajduka, bit će među njima i mojih, doći će ih sigurno puno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku