Sport

Komentari 28

Evo gdje gledati naše tenisače u pohodu na titulu u Wimbledonu

Evo gdje gledati naše tenisače u pohodu na titulu u Wimbledonu

Mektić i Pavić osvojili su ove sezone već šest titula, ali nijednu na Grand Slam turniru. U Australian Openu ispali su u polufinalu, šansu za Roland Garros uzela im je korona. Sad je vrijeme!

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić dominiraju konkurencijom parova. Otkad su skupa krenuli igrati ove godine, osvojili su već sedam turnira i igrali u devet finala.

I sad im je napokon stiglo deseto finale, ono najveće. Wimbledonsko.

Slavili su dosad u Antalyi, Melbourneu, a potom im je Ivan Dodig srušio snove u polufinalu Australian Opena. Pa su uzeli titule u Rotterdamu, Miamiju i Monte Carlu. Kao i u Rimu. Roland Garros? Nije ih bilo zbog korone. Slavili su na prvom travnatom turniru u Eastbourneu, došli na Wimbledon i gazili sve pred sobom. Okej, u polufinalu nisu briljirali, izveli su čudesan preokret, ali i to se računa. Pa najveće igračine nerijetko imaju loš dan, no njihova kvaliteta poznaje se po tome što se i iz toga uspiju izvući!

I eto, u Wimbledonskom finalu Mektić i Pavić su - favoriti. Mate Pavić, koji ga je osvojio kao junior 2011. s Georgeom Morganom, bio je tako blizu 2017. kada je izgubio finale, a Ivan Dodig četiri godine ranije. Nikola Pilić i Boro Jovanović nisu, pak, uspjeli 1961. Tri finala i tri poraza. Titulu u muškim parovima dosad nismo imali, a kladionice Hrvatima protiv Granollersa i Zeballosa daju ogromne šanse. Koeficijent je na njih oko 1,50, a na protivnike oko 2,60. Dosta dobro!

Finale nažalost nećemo gledati na kanalima Hrvatske radiotelevizije, ali zato ga možete ispratiti na prvom kanalu SportKluba. Točna satnica nije poznata, no očekuje se da će naši tenisači na teren negdje između 16:30 i 17:30 sati.

 

Najčitaniji članci