Sport

Komentari 21

Dečki, uzmite taj Wimbledon i naslijedite Gorana! Ako je on mogao iz četvrtog pokušaja...

Dečki, uzmite taj Wimbledon i naslijedite Gorana! Ako je on mogao iz četvrtog pokušaja...

Mate Pavić, koji je osvojio Wimbledon kao junior 2011. s Georgeom Morganom, bio je tako blizu 2017. kada je izgubio finale, a Ivan Dodig četiri godine ranije. Nikola Pilić i Boro Jovanović nisu, pak, uspjeli 1961. Tri finala i tri poraza

Izgubili ste samo dva puta, od Dodiga i korone.

Rekao je to Novak Đoković Mati Paviću i Nikoli Mektiću na jednom od platoa All England Cluba dok su davali intervju za Sportklub, a koji se pretvorio u "trijalog" između najboljeg tenisača svijeta i najboljeg para svijeta. Nije Novak, istina, baš pogodio, ali nije ni previše fulao.

Ivan Dodig u siječnju je sa Slovakom Polašekom oteo Australian Open Paviću i Mektiću, a već kada je krenuo Roland Garros, nova šansa za Grand Slam, jedina dva pozitivna testa u Parizu bila su - Pavićev i Mektićev. I umjesto terena - izolacija u četiri zida.

Tek što su izašli, osvojili su Eastbourne, sedmi naslov u prvoj polovici godine. Veliko saznanje uoči Wimbledona, a na kojem su se prva dva kola igrala na dva dobivena seta. Što daje malo veće šanse protivnicima, ali protiv Pavića i Mektića to je ništa drugo do obične konstatacije.

Uz jedan izgubljeni set došli su do četvrtfinala, a tamo - najveći izazov otkako igraju zajedno. Kubot i Melo imali su 2-0, jedan ih je set dijelio od toga da postanu šesti par koji je pobijedio Pavića i Mektića, ali, opet, ni to nije garancija kontra najboljeg tandema svijeta.

Koji se, pak, u polufinalu našao usred dobre stare Davis Cup atmosfere koju su stvorili Britanci navijajući za svog Joea Salisburyja i Amerikanca Rajeeva Rama. Par koji je do Wimbledona izgubio sva tri puta od splitsko-zagrebačkog tandema ne osvojivši ni set. Za početak jedan u polufinalu i nije loš...

I sad su tu. U jubilarnom desetom finalu, uvjerljivo najvećem, protiv Granollersa i Zeballosa (subota, 16.30). Goran Ivanišević slavi 20. godišnjicu Wimbledona, Ivan Dodig prije dvije godine osvojio ga je s Latishom Chan, ali pobjednika u muškim parovima još nismo imali. Mate Pavić, koji ga je osvojio kao junior 2011. s Georgeom Morganom, bio je tako blizu 2017. kada je izgubio finale, a Ivan Dodig četiri godine ranije. Nikola Pilić i Boro Jovanović nisu, pak, uspjeli 1961. Tri finala i tri poraza.

Zato, dečki, vi uzmite taj Wimbledon! Ako je Goran mogao iz četvrtog pokušaja...

Najčitaniji članci