Obavijesti

Sport

Komentari 24

Evo genijalca koji je procijenio da Ronaldo ne vrijedi 15.000 $

Evo genijalca koji je procijenio da Ronaldo ne vrijedi 15.000 $
1

Skaut je 1992. godine ponudio Il Fenomena Sao Paulu za samo 15.000 dolara, no odbijen je jer je predsjednik kluba procijenio da je to previše za takvog igrača. Ponudio je pola tog iznosa...

VIDEO

Poznat je niz priča o krivim procjenama u sportu, najviše nogometu gdje su razni treneri ili klubovi teško promašivali u procjenama. Jedna kriva odluka i cijela povijest kompletno se mijenja.

Arsene Wenger je konkretno 'šampion' u krivim procjenama jer je svojevremeno bio škrt po pitanju mladog Ibrahimovića ili Cristiana Ronalda. Danas su oni ponajbolji igrač svijeta, a on je novac davao za Chamakha ili Bendtnera.

No, što bi bilo tek da je fulao po procjeni jednog od najboljeg igrača svih vremena, Brazilca Luisa Nazaria Ronalda? To se pak dogodilo stanovitom Joseu Eduardu Pimenti Mezquiti prije 25 godina!

On je zaključio kako Ronaldo tada ne vrijedi 15 tisuća dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je tada na mjestu predsjednika Sao Paula zanemario izvješće skauta Joaoa Francisca Neta koji mu je pismom javio kako ima impresivnog talenta od 16 godina koji igra za mlade selekcije Brazila.

- Mladić je nadaren, centralna je špica i možete ga kupiti za 15 tisuća dolara - najzvučnija je rečenica u dokumentu koji je objavljen.

Gazda slavnog brazilskog kluba ponudio je tek sedam i pol tisuća dolara, a Ronaldo je na kraju završio u Cruzeiru. Poslije toga je sve puno poznatija povijest - brzo su ga primijetili skauti nizozemskog PSV-a i tu je glavni posrednik bio slavni Romario. 

Ronaldo je jedan od najobožavanijih igrača svih vremena zbog svog impresivnog nogometnog umijeća, a dobro je poznata izjava Siniše Mihajlovića koji dok je igrao u rimskom Laziju u obrani zajedno s velikim Alessandrom Nestom jednom izjavio:

- Zamislite, ide Ronaldo s loptom, a Nesta i ja sami u obrani - prepričavao je Srbin vremena dok je Ronaldo nosio dres milanskog Intera.

Poslije Intera otišao je u Real Madrid gdje su ga navijači obožavali, dvaput je osvajao prvenstvo, a dvaput je i bio prvak svijeta s reprezentacijom. Zabio je 15 golova na Svjetskom prvenstvima.

Postoji i priča iz Brazila gdje je brazilski Gremio bio dužan novac Sportingu. Kako bi im se odužili, smislili su kompenzaciju, odnosno dali su im pravo na veliku većinu ugovora bilo kojeg svog mladog igrača. Sporting je birao između Tinge i Ronaldinha, pa su se nakon dugog razmišljanja odlučili uzeti - Tingu.

Taj je veznjak kasnije nije ispunio svoj puni potencijal, dok je Ronaldinho obilježio modernu nogometnu povijest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu