Evo kad hrvatski klubovi igraju prve europske utakmice sezone | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 4

Evo kad hrvatski klubovi igraju prve europske utakmice sezone

Evo kad hrvatski klubovi igraju prve europske utakmice sezone

Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek mogli bi svi krenuti isti tjedan, a većina njih imat će barem po igrača na Euru. Bilo kako bilo, morat će s trenerima ubrzati proces priprema

VIDEO

HNL još nije završio, a klubovi već gledaju kad će krenuti na pripreme. Slijedi nam Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj koje traje od 14. lipnja do 14. srpnja, a prvi europski izazovi hrvatskih klubova kreću nedugo nakon toga.

Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek mogli bi svi krenuti isti tjedan, a većina njih imat će barem po igrača na Euru. Bilo kako bilo, morat će s trenerima ubrzati proces priprema i biti spremni odgovoriti na velike izazove tri tjedna prije početka nove sezone HNL-a. 

Kad Dinamo kreće u europsku sezonu?

Ovisno o raspletu finala Lige prvaka, Dinamo će krenuti u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka ili playoffu elitnog europskog natjecanja. Pobijedi li Borussija, 'modri' u europsku avanturu kreću već 23./24. srpnja, a pobijedi li Real Madrid, onda će to biti 20./21. kolovoza.

Kad Rijeka kreće u europsku sezonu?

Kako je Rijeka sigurno drugoplasirana te joj pripada mjesto koje bi pripalo osvajaču Kupa bez obzira na to ako ne osvoji Kup, njihova europska avantura kreće u drugom pretkolu Europske lige 25. srpnja.

Uzvratni susret Rijeke i Lillea u play-offu UEFA Konferencijske lige

Kad Hajduk kreće u europsku sezonu?

Što se tiče Hajduka, oni znaju da će u lov na Europu krenuti 25. srpnja kad im je na rasporedu prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige za koju je ždrijeb 19. lipnja. Za ulazak u grupnu fazu morat će pobijediti tri kluba u kvalifikacijama.

Kad Osijek kreće u europsku sezonu?

Četvrtoplasirani Osijek imat će isti raspored kao i trećeplasirani Hajduk, odnosno kreću u istoj fazi kao i trećeplasirani, u drugom pretkolu Konferencijske lige.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner