Obavijesti

Sport

Komentari 4

Evo kakav je majstor u hrvanju Aliakbari: Mirko zna s takvima

Evo kakav je majstor u hrvanju Aliakbari: Mirko zna s takvima
1

Iranski hrvač Amir Aliakbari protivnik je Mirka Filipovića u finalu Rizinova openweight Grand prixa. Na putu do finala pobijedio je Almeidu, Heatha Herringa, a u polufinalu je bio bolji od Fjodorova pulena Moldavskog

VIDEO

Amir Aliakbari (29) može se pohvaliti sjajnom karijerom i odličnim postignućima prije nego što je zaplivao MMA vodama. Pa ipak, prije nego što dodatno pojasnimo i navedemo što je sve osvojio valja napomenuti da je tijekom karijere imao velikih problema s dopingom.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:51

2012. godine nije nastupio na Olimpijskim igrama u Londonu premda je glasio za jednog od favorita. Pao je na doping testu i propustio najveći sportski događaj godine. Zlato je tada osvojio Kubanac Mijain Lopez koji je u finalu pobijedio Estonca Heikija Nabija - nama bitnog hrvača za daljnji razvoj priče.

Aliakbari se godinu dana kasnije vratio sa suspenzije i nastupio na Svjetskom prvenstvu u hrvanju 2013. u Budimpešti. Iran je na prvenstvu osvojio ukupno 6 medalja od kojih su tri bila zlata. Moglo je biti i jedno više, ali...

Iranski div je upravo protiv spomenutog Heikija Nabija slavio u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti 4-0 i okrunio se titulom kralja kategorije do 120 kilograma. No ubrzo je svoje prste u svemu imala Međunarodna hrvačka federacija (FILA) koja je Aliakbariju uručila doživotnu suspenziju i oduzela mu zlatnu medalju. Iranac je zlato osvojio dopingiran.

POGLEDAJTE VIDEO: Polufinalna borba Aliakbarija protiv Kayaalpa na SP-u 2013.

POGLEDAJTE VIDEO: Finale SP-a 2013. Aliakbari vs. Nabi

2009. godine osvojio je brončanu medalju na Svjetskom hrvačkom prvenstvu u danskom Herningu u kategoriji do 96 kg i na tom turniru upisao jedini poraz u karijeri. Bolji je tada bio Mađar Balazs Kiss. Godinu dana kasnije postao je svjetski prvak u istoj kategoriji pobjedom protiv Tsimafaija Dzeinichenka u ruskoj Moskvi.

Mirko zna kako s hrvačima

No Mirko je majstor, iskustvo je na njegovoj strani i naspram našeg MMA velikana Aliakbari je - amater. Naravno, bez podsmjehivanja i podcjenjivanja protivnika. Bivši dvostruki svjetski prvak s razlogom je u finalu ovakvog turnira, ali Mirko je tijekom karijere pobjeđivao i veća hrvačka imena od njega.

Kazuyuki Fujita, Kazushi Sakuraba, Heath Herring, Ron Waterman, Kevin Randleman, Josh Barnett, Mark Coleman i Ikuhisa Minowa najveća su imena slobodne borbe koje je Mirko pobjeđivao, a da bazu imaju u hrvanju.

Još jedna stvar koja Cro Copu ide u korist je što se Aliakbari jako iscrpio u borbi s Valentinom Moldavskim u polufinalu. Borba je otišla do odluke sudaca, a Fjodorov borac pružio je sjajan otpor. Bit će ovo opaka borba za obojicu. Veliki ulog je u igri, pogotovo za našu legendu koja i u 43. godini ne staje. Kako kaže: "Znam udarati, znam sve o strategiji. Ključ je kondicija."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina