Sport

Komentari 57

Evo koliko je Hrvatska zaradila nakon ispadanja u osmini finala

Evo koliko je Hrvatska zaradila nakon ispadanja u osmini finala

Hrvatska je za plasman na Europsko prvenstvo zaradila 9,25 milijuna eura, za remi protiv Češke dobili su 750.000 eura, a prolaz u osminu finala dva milijuna eura. Prvaci će uzeti čak 34 milijuna eura

Hrvatska reprezentacija jučer je završila svoje putovanje na Europskom prvenstvu nakon što je izgubila od Španjolske 5-3. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izgubili od Španjolske 5-3, reakcije navijača

Iako su se 'vatreni' u samo sedam minuta junački vratili i došli do izjednačenja golovima Oršića i Pašalića, 'Furija' je u produžecima zabila dva gola te su zasluženo prošli u četvrtfinale Eura gdje ih čeka Švicarska. 

Navijači, ali i igrači zasigurno su više očekivali od ovog Eura, ali ako nisu zadovoljni ostvarenim rezultatom, mogu biti zadovoljni s premijama koje će dobiti od Uefe. 

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

HNS će dobiti 13,5 milijuna eura od plasmana na Euro, a za sudjelovanje su dobili 9,25 milijuna eura. Za pobjedu protiv Škotske dobili su još 1,5 milijuna eura, a za remi protiv Češke 750.000 eura. 

Za plasman u osminu finala, Hrvatska je dobila još dva milijuna eura, a nakon jučerašnjeg poraza Hrvatska je ostala bez 3,25 milijuna eura. Ukupan iznos koji su HNS i reprezentacija dobili iznosi 27 milijuna eura. 

Krovna nogometna organizacija je za ovaj Euro pripremila nagradni fond od 371 milijun eura što je povećanje od 23 posto u odnosu na turnir u Francuskoj 2016. godine na kojem je Portugal kao prvak uzeo 27 milijuna eura. 

Ovogodišnji prvaci Europskog prvenstva zaradit će vrtoglavih 34 milijuna eura, a pobjednika ćemo saznati 11. lipnja. 

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain