Obavijesti

Sport

Komentari 234

Evo koliko troši Šukerov HNS: Voda i struja 1,2 milijuna kuna!

U vrijeme Vlatka Markovića, dok su prostorije HNS-a bile u Rusanovoj, komunalije su bile 84.000 kn godišnje. Šuker je preselio HNS u Hilton, a voda i struja sad su 15 puta skuplje: 1,2 mil. kn godišnje

VIDEO

Joško Jeličić, prema svemu sudeći, govorio je istinu kad je na HTV-u rekao da HNS troši 38 milijuna kuna na telefon, poštu i prijevoz te 48 milijuna na “intelektualne i osobne usluge”.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

A u te intelektualne i osobne usluge, da ne bude zabune, prema HNS-u spada i financiranje usluga nogometnih reprezentativaca (vjerojatno dnevnice te premije) i trenera.

Brojevi se lako daju provjeriti, javno su dostupni i samo nagrada od 52 milijuna kuna za plasman “vatrenih” na SP u Rusiju (od čega 60 posto pripada savezu, 40 posto među sobom dijele igrači) zaslužna je što HNS uspijeva pokriti troškove.

 

Troše 67.000 eura na dan

U prošloj kalendarskoj godini savez je, prema javno dostupnim podacima zaradio 202 milijuna kuna jer je “sjela” Uefina nagrada za plasman i nastup na EP-u.

Puni ko brod, čovjek bi rekao, ali valja pogledati i stavku “rashodi”, koja kaže: Šukerov savez prošle godine je potrošio nevjerojatnih 195 milijuna kuna! Odnosno više od 26 milijuna eura.

U prosjeku, dakle, troše više od dva milijuna eura na mjesec, odnosno oko 67.000 eura na dan! Od 202 milijuna kuna na računu je ostalo sedam. Među troškovima je i račun za “vodu i struju”, koji se u Šukerovu mandatu uvećao 15 puta!

Režije Vlatka Markovića od 84.000 kuna na godinu u Rusanovoj zamijenilo je čak 1,200.000 otkad je Šuker preselio savez u Hilton. Sto tisuća kuna na mjesec za vodu i struju!

  • PRIHODI - 202,024.635 kuna: Uključujući nagradu Fife za plasman i nastup na Mundijalu, 2016. bila je najbolja godina HNS-a dosad jer se zaradilo više od 202 milijuna kuna. No i rashodi su bili ogromni i skočili su sa 117 milijuna kuna 2015. na 195 milijuna.
  • STALNO ZAPOSLENI - 15,753.731 kuna: Stalno zaposleni u HNS-u lani su zaradili 15,7 milijuna kuna, prema javno dostupnim podacima. Taj iznos od Šukerova dolaska porastao je gotovo 50 posto: u vrijeme štedljivog Vlatka Markovića bio je 10,2 milijuna...
  • ZA 50 POSTO - 16,165.213 kuna: Stavka “Naknade ostalim osobama izvan radnog odnosa”... Od 1,5 milijuna iz Markovićeve ere taj iznos je pao na 397.000 kn kod Šukera, a lani je naglo skočio na 16 milijuna kuna! Više no što stoje plaće zaposlenima!
  • ČUDNO - 38,038.806 kuna: Nejasno je zbog čega su telefon i pošta, kao vjerojatno manje stavke, “zalijepljene” u paketu s troškovima putovanja, koji su očito ogromni. Dakle, samo službeni mobiteli i prijevoz - oko 5 mil. eura.
  • ZBUNJUJUĆE - 48,782.084 kuna: Tek kad se dobro iščitaju dokumenti, jasnije je zbog čega su intelektualne usluge nevjerojatnih 48 mil. kuna. U to spadaju i “usluge trenera te igrača”...

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNI IZVJEŠTAJ:

Prihodi i rashodi HNS-a by 24sata on Scribd

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja