Obavijesti

Sport

Komentari 21

Evo što Čilić mora napraviti da bi prošao skupinu na Mastersu

Evo što Čilić mora napraviti da bi prošao skupinu na Mastersu
1

Hrvatski tenisač je pobjedom protiv Johna Isnera ostao u igri za prolazak skupine na završnom Mastersu u Londonu, a za prolazak dalje otvara mu se nekoliko scenarija u kojima ne ovisi sam o sebi

VIDEO

U susretu 2. kola skupine "Guga Kuerten" ATP finala u londonskoj O2 Areni najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je pobijedio Amerikanca Johna Isnera 6-7 (2), 6-3, 6-4 ostavši u igri za plasman u polufinale.

Čilić će put u polufinale tražiti u petak protiv prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je s dvije pobjede u prva dva meča već osigurao nastavak natjecanja na Mastersu.

Na ljestvici vodi Đoković s dvije pobjede, Čilić i Zverev imaju po pobjedu i poraz, dok je Isner upisao dva poraza. 

John Isner i Aleksander Zverev svoj meč igraju u petak u 15:00 i već tada bi mogao biti poznat rasplet skupine. Ako talentirani Nijemac Zverev dobije Isnera doći će do svoje druge pobjede, a u tom slučaju Čiliću ne igra ni pobjeda protiv Đokovića jer bi Srbin u tom potencijalnom krugu tenisača s dvije pobjede i jednim porazom imao najviše dobivenih setova jer je Isnera i Zvereva ispratio s lakih 2-0 u setovima, a Čilić ima poraz od Zvereva koji Nijemca stavlja ispred Hrvata na ljestvici skupine.

Marin Čilić se može nadati prolasku ako pobijedi Novaka Đokovića te ako Amerikanac Isner uspije pobijediti Aleksandera Zvereva. U tom će slučaju hrvatski tenisač sigurno ići dalje s omjerom 2-1.

Ako John Isner napravi uslugu Čiliću i svlada Aleksandera Zvereva, a Čilić izgubi od Novaka Đokovića stvorit će se krug tenisača koji imaju jednu pobjedu i dva poraza i tu će odlučivati set razlika kao primaran kriterij. Ako setovi budu jednaki odlučit će gem razlika.

Čilić i Đoković su do sada igrali 18 puta, a Čilić je ostvario samo dvije pobjede. U Queen's Clubu ove godine, te 2016. na Mastersu u Parizu.

SKUPINA GUGA KUERTEN

1. Novak Đoković (Srb)  2-0
2. Alexander Zverev (Njem)  1-1
2. MARIN ČILIĆ (HRV) 1-1
4. John Isner (SAD) 0-2

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog