Obavijesti

Sport

Komentari 10

Evo što našim rukometašicama treba za polufinale Eura...

Evo što našim rukometašicama treba za polufinale Eura...

Ako kojim slučajem izgubimo obje preostale utakmice, i tu postoji nada. U takvom raspletu Norveška mora pobijediti ostale dvije utakmice u drugoj fazi, a Njemačka ne smije pobijediti ni Mađarsku ni Nizozemsku...

VIDEO

Tko je vjerovao u četiri pobjede nakon četiri utakmice? Vjerovale su one. Na čelu s izbornikom Nenadom Šoštarićem koji je godinama u svojoj tvornici tesao ono što je prezentirao na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Pokretanje videa...

Duvnjak zove rukometašice 01:29

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. To i rade i svi ovi rezultati su posljedica toga. Fantastična timska kemija koju je stvorio izbornik Nenad Šoštarić dok većina javnosti nije ni znala da se igra prvenstvo u Danskoj. Radio je u tišini i napravio čudo. 

Hrvatice su pobijedile Rumunjsku (25-20) na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva i tako došle do četvrte pobjede što ih je dovelo na koračić od polufinala!

Nikada, baš nikada u povijesti naše rukometašice nisu igrale završnicu nekog natjecanja. Posljednji put smo drugi krug izborili na Olimpijskim igrama 2012. godine, a tada nas je u četvrtfinalu pobijedila Španjolska. Ovaj put smo na pred vratima raja.

Što nam treba za polufinale?

Hrvatska je sa šest bodova preuzela vodstvo na ljestvici i sada drži prvo mjesto ispred Norveške. A polufinale je tako blizu. Naravno, najsigurnije bi bilo kada bi pobijedili ili Norvešku ili Njemačku. Tada bi sigurno, bez da ovisimo o drugim rezultatima, osigurali završnicu.  No postoje i još dvije varijante. U sljedeće dvije utakmice dovoljan nam je jedan bod iz utakmica protiv Norveške i Njemačke kako bi osigurali jedno od prva dva mjesta koja vode u završnicu Eura.

Croatia vs Romania

Ako kojim slučajem izgubimo obje preostale utakmice, i tu postoji nada. U takvom raspletu Norveška mora pobijediti ostale dvije utakmice u drugoj fazi, a Njemačka ne smije pobijediti ni Mađarsku ni Nizozemsku. U tim susretima smije osvojiti samo jedan bod. 

Sve će biti jasnije nakon ostalih utakmica u našoj skupini, ali Hrvatska nikada nije bila ovako blizu medalje. Samo triput smo tijekom povijesti izborili drugi krug,  a prvi put 1994. godine kada nas je predvodila nevjerojatna Klaudija Klikovac Bubalo. Od tada nam je to pošlo za rukama 2011. i 2012. kada je Vladimir Canjuga imao sjajnu generaciju na okupu predvođenu Andreom Penezić i Mirandom Tatari. Očekivalo se puno, ali dalje od drugog kruga nisu mogle.

Croatia vs Romania

Prošle su godine, promijenili su se izbornici i igračice, a Nenad Šoštarić je u svojoj tvornici istesao čudo. 

Rezultat toga? Larissa Kalaus, Ćamila Mičijević, Tea Pijević i ostale došle su na korak od onoga što nisu uspjele napraviti niti Snježana Petika, niti Klaudija Klikovac Bubalo, niti Andrea Penezić. Odvele su nas korak od raja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'