Obavijesti

Sport

Komentari 9

Evo zašto Benzema nije sličan Ronaldu: Ne igram da bih bio najbolji, nego za noći poput ove

Evo zašto Benzema nije  sličan Ronaldu: Ne igram da bih bio najbolji, nego za noći poput ove
5

Što želim prije umirovljenja? Najviše Zlatnih lopti u povijesti nogometa. Volio bih to i mislim da zaslužujem to. Znam da sam jedan od najboljih u povijesti nogometa, rekao je 'skromni' Portugalac 2018.

VIDEO

Karim Benzema (34) je predstavom protiv Chelseaja još jednom istaknuo kandidaturu za Fifinu Zlatnu loptu. Ipak, ako uzmemo u obzir kriterij za osvajanje te prestižne nagrade u nekoliko navrata posljednjih godina, ništa nije sigurno. Naravno da je moguće da je osvoji njegov najveći konkurent Robert Lewandowski, ali i netko izvan tog dueta.

POGLEDAJTE VIDEO: Ronaldo u hladnjaku

Pokretanje videa...

Ronaldo u hladnjaku VIDEO

Kako god, fantastični francuski napadač je nakon 'hat-tricka' Chelseaju ponovno dao do znanja da je on timski igrač te da mu individualne nagrade ne znače puno.

- Ne igram nogomet da bih bio najbolji na svijetu, ja igram za noći poput ove - rekao je Benzema nakon 3-1 slavlja Reala na Stamford Bridgeu kojime je najtrofejniji europski osigurao veliku prednost uoči uzvrata u Madridu.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Chelsea v Real Madrid

Njegova navedena izjava potpuna je suprotnost onoj Cristiana Ronalda (37) iz 2018.

- Što želim prije umirovljenja? Najviše Zlatnih lopti u povijesti nogometa. Volio bih to i mislim da zaslužujem to. Znam da sam jedan od najboljih u povijesti nogometa - rekao je 'skromni' Portugalac. 

Hvalospjevi za Benzemu: On je Spiderman i anđeo čuvar, baka, najbolji nogometaš na svijetu!
Hvalospjevi za Benzemu: On je Spiderman i anđeo čuvar, baka, najbolji nogometaš na svijetu!

Benzema i Ronaldo činili su ubojiti napadački tandem u 'kraljevskom klubu' od 2009. do 2018. godine, u kojima su osvojili 16 trofeja, uključujući četiri Lige prvaka. Francuz je u tom razdoblju zabio 192 gola, a Portugalac 450. Iako je mislio da može, ispostavilo se da Ronaldo ne može bez Reala, a da 'kraljevi' itekako mogu bez njega. 

U četiri sezone bez Ronalda 'na grbači', Benzema je tresao mrežu 124 puta, a trenutno uživa u najefikasnijoj sezoni u karijeri - 37 golova u 36 utakmica.

Svakako ne bismo trebali zaboraviti da je razlika u njihovoj dobi tri godine, no aktualno stanje je ovakvo: Benzema juri po naslov prvaka Španjolske te je na korak do polufinala Lige prvaka, dok je Ronaldo ostao bez svake šanse za trofejem u ovoj sezoni, a njegov Manchester United u ovome trenutku ne drži mjesto koje vodi u borbu za 'klempavi pokal' sljedeće sezone pa je i promjena sredine itekako moguća.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid

Ipak pričamo o čovjeku koji se više veselio kada je zabio nevažan gol u finalu Lige prvaka (za 4-1 u 120. minuti), nego kada je njegova momčad izjednačila i izborila produžetke golom u 90. 

Profesor Luka i 'ubojica' Karim: Pogledajte kako su Modrić i Benzema dokrajčili Chelsea
Profesor Luka i 'ubojica' Karim: Pogledajte kako su Modrić i Benzema dokrajčili Chelsea

I da... Benzema uoči utakmice u Londonu nije jeo ni pio ništa do 13 minuta prije početka utakmice zbog ramazanskog posta.

- To nema utjecaja, Ramazan je dio mog života i moja vjera čini Ramazan obvezom. Za mene je to jako važno i osjećam se dobro kada postim. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica