Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Evo zašto biciklisti i gledatelji obožavaju naš Tour of Croatia

Drugu etapu, voženo od Trogira do Biokova, osvojio je najbolji hrvatski biciklist Kristijan Đurasek koji je pobijedio jednog od najvećih biciklista svih vremena Vincenza Nibalija

Foto: PixSell

Organizatori Tour of Croatia vole zvati najljepšom biciklističkom utrkom svijeta, no ako im čak i zanemarimo malo subjektivnosti svakako se možemo složiti da utrka kroz Lijepu našu šalje jednu od najljepših razglednica Hrvatske u svijet. Biciklističku elitu kroz 1000 kilometara dugu stazu prate brojni svjetski mediji i najljepšu sliku koju Hrvatska može dati šalju u 177 zemalja svijeta. 

A već nakon dvije etape fotografije ostavljaju bez daha. Prvoga dana neki od najboljih biciklista svijeta vozili su od Osijeka do Koprivnice, a nakon kontinentalne etape biciklisti su preselili na more.

Drugu etapu, voženo od Trogira do Biokova, osvojio je najbolji hrvatski biciklist Kristijan Đurasek koji je pobijedio jednog od najvećih biciklista svih vremena Vincenza Nibalija. Đurasek je slavio nakon što je u posljednjih 300-tinjak metara uspona krenuo u napad na koji ostatak konkurencije, među kojom je bila i talijanska perjanica Bahrain Merida Pro Cycling Teama, nije imao odgovora. Ciljnom ravninom Đurasek je prošao u vremenu 2 sata 43 minute i 38 sekundi pobijedivši ispred Španjolca Jaimea Rosona (Caja Rural-Seguros), Nibalija te mlađahnog dvojca iz CCC Sprandi Polkowica, Čeha Jana Hirta i Austrijanca Felixa Großschartnera. Roson je ciljem prošao u vremenu pobjednika, dok su Nibali i Hirt zaostali tri sekunde.

Ovom pobjedom Đurasek je i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Treća etapa vozi se danas od Imotskog do Zadra, a do tada uživajte u prekrasnim fotografijama iz dosadašnje dvije etape.

Tour of Croatia | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message