Obavijesti

Sport

Komentari 98

F1 djevojke su bijesne: Ostale smo bez posla zbog feministica

F1 djevojke su bijesne: Ostale smo bez posla zbog feministica
1

Nikad me nitko nije dirao ili tretirao neumjesno. Pa nismo tamo hodale u gaćicama i grudnjaku, već u lijepim haljinama. Te navodne feministice nikad se nisu ni pitale želimo li mi to raditi, kažu grid-djevojke...

VIDEO

Samo koji dan nakon što su iz pikada izbačene lijepe hostese koje su hodale u pratnji sportaša, stigao je sličan šok i za sve koji obožavaju Formulu 1. Čelnici F1 posegnuli su za istim receptom i sa staze potjerali F1 djevojke, ljepotice koje su godinama stajale uz bolide i mamile uzdahe svih onih na i oko staze, no od ove godine više ih nećemo moći gledati. Barem ne na Formuli 1.

- Radila sam ovo više od osam godina i apsolutno bi naš izbor trebao biti što ćemo raditi, bilo to ovo što smo radile do sada, bilo hostesiranje, bilo da smo ring-djevojke... Što god, to je naš izbor - rekla je za Sun Lauren-Jade Pope, grid djevojka te pronašla glavnog krivca za otkaz:

- Ono što me najviše nervira su te takozvane feministice, a one to zapravo uopće nisu, koje nas kao brane, a nisu nas ni pitale što mislimo, kako se osjećamo... Zbog njih smo ostale bez posla.

Djevojke s kišobranima i tablom s imenima vozača godinama su bile popularne gotovo jednako kao i sami vozači ili njihovi bolidi.

- Za mene je ovo bila čista uživancija, obožavala sam svoj posao. Ja ionako volim motosport, a do sada sam bila i plaćena za ono što bih radila i besplatno, gledala utrke. Te feministice nas navodno brane iako to uopće ne čine. Bio je to jedan od najboljih poslova koje sam radila u životu. Stekla sam jako puno prijatelja ondje, upoznala jako puno cura i niti jedna od njih nije nikad rekla da se osjeća nelagodno. Svi imaju mišljenje o nama i našem poslu, ali ako netko uživa u onome što radi, pustite ga da nastavi to raditi. Volim svoj posao, da ga ne volim, ne bih ga radila. Nitko me nije silio, bio je to naš izbor - priča povrijeđena Lauren-Jade.

Grid-djevojke su dio motosporta od sredine 60-ih, a navijači su ih podržale u njihovu protestu. Podržao ih je i bivši šef Formule 1.

- Navijači vole glamur, a ova odluka je prilično licemjerna. Morate imati grid-djevojke jer ih vole i vozači i navijači. Te su cure dio spektakla, showa koji nose utrke - rekao je Bernie Ecclestone.

Kontroverzna odluka: Djevojke, više ne smijete na pozornicu...
Kontroverzna odluka: Djevojke, više ne smijete na pozornicu...

Pobuni protiv nove odluke pridružila se i Kelly Brooke.

- Pa tim borcima za prava žena vjerojatno nije ni palo na pamet da djevojke vole svoj posao - kaže Kelly, a još jedna grid-djevojka Natalie O'Brien odluku je nazvala ludom:

- Vozači i ljudi uključeni u motosport imaju jako puno respekta prema nama, a imamo i menadžere koji paze na nas. Nikad me nitko nije dirao ili tretirao neumjesno. Pa nismo tamo hodali u gaćicama i grudnjaku. Imale smo uvijek lijepe haljinice, nešto što bi djevojke nosile u večernjem izlasku. Nismo se osjećale kao objekti ili iskorišteno. Prijavile smo se za posao jer uživamo u tome i dobro smo plaćene.

Nova sezona Formule 1 počinje 25. ožujka u Australiji na legendarnoj stazi u Melbourneu. No bez ljepotica uz stazu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve