Obavijesti

Sport

Komentari 14

Fanaticosi napustili Bilino Polje zbog incidenta s policijom BiH

Fanaticosi napustili Bilino Polje zbog incidenta s policijom BiH
1

Najvatreniji navijači reprezentacije BiH, popularni 'fanaticosi', napustili su stadion Bilino Polje u Zenici uoči susreta protiv Lihtenštajna nakon incidenta s policijom zbog majice sa spornim napisom...

Bosanskohercegovački navijači, odnosno, njihova najvatrenija skupina - "fanaticosi", napustili su stadion Bilino Polje u Zenici uoči susreta protiv Lihtenštajna nakon incidenta s policijom. Naime, jedan od navijača nosio je majicu s natpisom A.C.A.B. (All Cops Are Bastards) koji je popularan u navijačkom svijetu u kojemu njime navijači izražavaju svoj bunt protiv policijske represije. 

Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu
Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu

Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić potvrdila je da je sporna majica uistinu bila razlog "sukoba":

- Jedan od članova bh. "fanaticosa" je na sebi imao spornu majicu s uvredljivim sadržajem za pripadnike policije. Policija je tražila da majicu skine i nakon što je to odbio, izveden je sa stadiona. Ispred stadiona mu je majica skinuta, nakon čega je vraćen na Bilino Polje, međutim, ostali navijači su iz revolta odlučili napustiti stadion - rekla je glasnogovornica. 

"Dnevni Avaz" saznaje da kod dvojice navijača pisalo A.C.A.B (svi policajci su kopilad u prijevodu s engleskog jezika).

Nakon cijele situacije oglasili su se i "fanaticosi" i to preko svoje službene Facebook stranice te su poručili:

- Radi vršenja represije nad navijačima Bosne i Hercegovine, BHF je napustio sjevernu tribinu u Zenici. SLOBODA NAVIJAČIMA - A.C.A.B. - stoji u objavi kojoj je priložena i sporna majica. 

Podsjetimo, reprezentacija BiH svladala je Lihtenštajn 5-0,  a u susretu je briljirao Amer Gojak, igrač zagrebačkog Dinama, zabivši dva i asistirajući za jedan gol u susretu.