Obavijesti

Sport

Komentari 22

Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu

Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu
4

U četvrtak navečer igrale su se mnogobrojne kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. među kojima i one reprezentacija BiH te Sjeverne Makedonije, u kojima su se istakli igrači Nenada Bjelice...

VIDEO

Fenomenalne partije odigrali su u kvalifikacijskim susretima za Euro 2020. Arijan Ademi i Amer Gojak. Njihove su reprezentacije u četvrtak igrale protiv Izraela, odnosno, Lihtenštajna, a upravo su igrači hrvatskog prvaka bili zvijezde svojih nacionalnih vrsta. 

BiH - Lihtenštajn 5-0

Izabranici Roberta Prosinečkog igrali su na domaćem terenu, Bilinom polju, gdje su ugostili Lihtenštajn i poslali ih kući s petardom kao poklonom, a briljirao je Dinamov "stranac" - Amer Gojak. Već u 11. minuti doveo je "zmajeve" do vodstva na asistenciju napadača talijanske Rome, Edina Džeke koji mu je samo nekoliko metara pred Buchela dodao loptu i tako postavio lak zadatak u kojemu Gojak precizno mijenja rezultat u 1-0 s kojim se otišlo i na pauzu.

05.09.2019., stadion Bilino Polje, Zenica, Bosna i Hercegovina -

Imali su bosanskohercegovački igrači još šansi, točnije 15 njih u okvir tijekom susreta, ali su se one tek u zadnjih 10 minuta susreta počele realizirati. Prvo je mrežu tresao Haris Duljević na asistenciju Seada Kolašinca u 80. minuti, a zatim je još jednom briljirao tandem Džeko - Gojak, ali ovaj puta obrnuto. Amer je asistirao svome iskusnom suigraču za 3-0 pet minuta do isteka vremena, a dvije minute kasnije slijedi ih i Edin Višća za 4-0. No tu nije bio kraj, odlučio je Amer pečatirati susret još jednim topom, ovaj puta glavom na asist Harisa Duljevića s desne strane i tako na semafor postaviti konačnu petardu u 89. minuti.

 

Izrael - Sjeverna Makedonija 1-1

Mirno je protekao susret u Izraelu, iako se obje reprezentacije bore kako bi napokon stigle na veliko nogometno natjecanje.  Izrael je zadnji puta 1970. bio na Svjetskom prvenstvu u grupnoj fazi, dok Sjeverna Makedonija nikada nije igrala neko veliko natjecanje.

Trudili su se i jedni i drugi doći do pogotka, čak su u jednom trenutku Izraelci šokirali i zabili u gužvi pred golom, no švedski sudac vidio je igranje rukom te brzo prekinuo slavlje izraelske momčadi.

 Početkom drugog poluvremena domaćini su preuzeli inicijativu i postigli pogodak za veliko slavlje u 55. minuti, a strijelac je bio Eran Zahavi. Ipak, nisu se dali Sjevernomakedonci. Razveselio ih je Dinamov kapetan Arijan Ademi pogotkom u 64. minuti susreta na asistenciju Ezgjana Alloskog i konačnih 1-1 i podijeljene bodove s velikim protivnicima. 

Pokretanje videa...

00:28

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener