Obavijesti

Sport

Komentari 13

Filip Zubčić napadao slalomsko postolje, završio diskvalificiran

Filip Zubčić napadao slalomsko postolje, završio diskvalificiran

Marco Schwarz pobijedio je u noćnom slalomu u Madonni di Campiglio, Clement Noel nije obranio drugo mjesto, a Dave Ryding s 15. mjesta iz prve vožnje dohvatio je postolje. Istok Rodeš završio je 26.

VIDEO

Djelovalo je kao da bi Madonna di Campiglio mogla biti novo sretno mjesto za Filipa Zubčića nakon osmog mjesta u prvoj vožnji noćnog slaloma za Svjetski skijaški kup, samo dvije desetinke udaljenoga od drugog mjesta, ali u drugom nastupu sve je uprskao.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave Rodeša i Zubčića nakon utrke

Pokretanje videa...

Rodeš i Zubčić iz Madonne 01:15

Hrvatski skijaš diskvalificiran je nakon što je promašio jedna vrata u završnici utrke. Do tog trenutka skijao je dobro, na drugom prolazu imao i 11 stotinki brže vrijeme od tadašnjeg vodećeg Britanca Davea Rydinga, ali dekoncentracija mu je odnijela bodove i šansu za drugo pobjedničko slalomsko postolje nakon onoga u Val d'Isereu 2021., a ima i peto mjesto sa Sljemena iste godine.

Zubčić: To je skijanje, prosinac je bio jako uspješan

- Nažalost, danas sam fulao jedna vrata pa sam diskvalificiran, tako da ništa od bodova. Prva vožnja bila je dobra, bio sam u dobroj poziciji. U drugoj sam dao sve od sebe što sam mogao, ali pogriješio sam. To je skijanje, za mene je ovaj prosinac bio jako uspješan, uspio sam uhvatiti konstantu u veleslalomu. Idem se sad za Božić odmoriti doma, napraviti malo kondicije i idemo dalje - kazao je Zubčić.

Ni drugi Hrvat u drugoj vožnji Istok Rodeš neće posebno pamtiti petak u talijanskom skijalištu. Ušao je kao 22. u drugu vožnju sa startnim brojem 36 i nije iskoristio dobar startni broj u drugom nastupu. Završio je 26., dok je trećem Hrvatu Samuelu Kolegu druga vožnja pobjegla za jednu jedinu stotinku (31. mjesto).

Rodeš: Ostao sam u ritmu iz prve vožnje

- Ja sam osvojio bodove, druga vožnja mogla je biti bolja, ostao sam u ritmu iz prve gdje je staza bila malo više oštećena. Ali ovo je dobra podloga za sljedeću godinu, bolji siječanj kad dolazi puno bitnih slalomskih utrka - rekao je Rodeš.

Najbolji rezultat prve vožnje imao je Francuz Clement Noel koji ga nije obranio, završio je drugi iza Austrijanca Marca Schwarza, koji je pobijedio nakon šestog mjesta iz prve vožnje. Najveći napredak ostvario je Britanac Dave Ryding, treći nakon što je bio tek 15. u prvoj vožnji.

Svjetski kup nastavlja se u Bormiju idući tjedan spustom (četvrtak) i superveleslalomom (petak), a tehničke discipline na rasporedu su 6. i 7. siječnja, kad se u Adelbodenu voze veleslalom i slalom. Što se skijašica tiče, Hrvatice Zrinka Ljutić i Leona Popović prije kraja godine pokušat će do vrhunskog rezultata u Lienzu, gdje se u četvrtak vozi veleslalom, a u petak slalom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna