Sport

Komentari 1

Fantastični Veočić i Ćaćić boksat će za zlato, Ježek osvojio broncu

Fantastični Veočić i Ćaćić boksat će za zlato, Ježek osvojio broncu

Sjajan dan za hrvatske boksače i boksačice. Na Europskom prvenstvu do 22 godine naši predstavnici pokazali su da Hrvatska ne treba brinuti za budućnost. Tri medalje su u džepu

Hrvatski boksači Gabrijel Veočić i Nikolina Ćaćić borit će se za zlato u finalnim borbama Europskog prvenstva U-22 u Poreču, dok je Noa Ježek osvojio brončanu medalju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gabrijel Veočić je u meču za finale drugi put svladao Škota Sama Hickeya, ponovo podijeljenom odlukom sudaca 4-1, kao što je bilo u njihovom meču i lani na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Škotu je pripala prva runda 3-2, Veočić je morao pojačati tempo i ritam udaraca u drugoj i dobio je tu rundu 3-2 za potpunu dramu, izjednačenost i neizvjesnost uoči treće runde.

Gabrijel je u finišu ubacio u još višu brzinu, izdominirao u trećoj rundi, lomio Hickeya i tu rundu dobio sa sigurnih 5-0 za konačnu pobjedu.

Protivnik u finalu bit će mu Bugarin Rami Mofid Kiwan, boksač kojeg je u karijeri Veočić dosad triput pobjeđivao, između ostaloga i lani na Europskom prvenstvu U-22 u talijanskom Rosetu.

Finale je izborila i najbolja hrvatska boksačica i olimpijka Nikolina Ćaćić u kategoriji do 52 kg.

Mlada 21-godišnja djevojka iz Sesveta je u polufinalu EP-a uvjerljivom i jednoglasnom odlukom 5-0 u sve tri runde pobijedila Ukrajinku Sabinu Novosad.

Za europski tron Nikolina će se u utorak, 22. ožujka boriti protiv Turkinje Hatice Akbas koja je također jednoglasnom odlukom svladala predstavnicu Mađarske.

Noa Ježek je u polufinalu podijeljenom odlukom 1-4 izgubio od Velšanina Garana Crofta, u žestokom, izjednačenom meču od prve do posljednje minute u kojem su sve runde završile podijeljenim odlukama.

Ježek je postigao impresivni rezultat na Europskom prvenstvu, svrstao se među najbolje mlade europske boksače u kategoriji do 71 kg i apsolutno zasluženo primit će u srijedu, na dan finala na svečanom postolju svoje brončano odličje.

Najčitaniji članci