Obavijesti

Sport

Komentari 427

Đoković u suzama: Wawrinka razbio Novaka i uzeo naslov

Đoković u suzama: Wawrinka razbio Novaka i uzeo naslov
19

Iako je Đoković vodio 17-3 u međusobnim mečevima i od sedam njihovih susreta na zemlji dobio šest, Stan je danas bio čudesan. Nepobjediv. Slavio je u četiri seta

VIDEO

Stan Wawrinka pobjednik je Roland Garrosa! Švicarac je pobijedio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića u finalu u četiri seta  4-6, 6-4, 6-3, 6-4. 

- Nije bilo lako, ali uspio sam. Htio bih se zahvaliti sjajnoj publici. Nikad nisam igrao u ovakvoj atmosferi. Hvala i mom treneru Magnusu Normanu. Igrao si dvaput u finalu i nisi osvojio pa je ovaj naslov tvoj koliko je i moj - rekao je Stan Wawrinka.

Novak zaplakao

Iako je Đoković vodio 17-3 u međusobnim mečevima i od sedam njihovih susreta na zemlji dobio šest, Wawrinka je danas bio čudesan. Izgubio je prvi set, ali tada je krenuo nezaustavljivim tempom. Prvi igrač svijeta nije imao recept. Novak je propustio postati tek osmi igrač u povijesti koji je osvojio sva četiri velika turnira.

Wawrinki je ovo bio prvi finale Roland Garrosa, a Novak nije uspio do titule u jedinom Grand Slam turniru koji mu nedostaje u bogatoj kolekciji. Srbin je treći put izgubio u finalu Pariza i morat će pričekati drugu šansu za osvajanje Roland Garrosa.

Đoković je pustio suzu dok je Wawrinka držao pobjednički govor. Potom je prvi igrač svijeta dobio ovacije publike na Roland Garrosu.

- Moram čestitati Stanu, nije mi baš lako pričati u ovom trenutku. Postoje stvari koje su važnije od pobjeda, a to su karakter i poštovanje. Stan, veliki si šampion i imaš veliko srce. Ja ću se vratiti i sljedeće godine opet pokušati - rekao je Novak Đoković.

Kako je Stan osvojio Roland Garros

Obojica igrača držala su servise do 3-3. Đoković je prvi put uzeo servis Wawrinki, osvojio je svoj i poveo 5-3. 

Odigrali su Švicarac i Srbin nekoliko spektakularnih izmjena, ali Đoković je u ključnim situacijama bio bolji i strpljiviji te je uzeo prvi set sa 6-4.

Početak Stanove dominacije

Wawrinka je pritisnuo prvog igrača svijeta u drugom setu, stvorio si je četiri break-lopte na dva Đokovićeva servis gema, ali niti jednu nije iskoristio. Kod 5-4 Wawrinka je imao novu break-loptu, koja bi mu automatski osigurala set. 

I uspio je! Đoković je bacio reket i dobio zvižduke tribina, a Wawrinka je uzeo set i izjednačio na 1-1.

U trećem setu Wawrinka je otvorio uzevši svoj servis i odmah pritisnuo Đokovića s tri break-lopte. Ali Novak je majstorskim potezima sačuvao svoj servis i izjednačio na otvaranju trećeg seta u Parizu. 

Švicarac je kod 3-2 imao tri vezane break-lopte, dominirao je u trećem setu Wawrinka protiv prvog tenisača svijeta, iskoristio je break-loptu i poveo 4-2. 

Novak na konopcima...

Pokušavao je Novak razbiti Švicarčev ritam, ali Stan Wawrinka bio je u nevjerojatnom naletu, odservirao je za 6-3 i 2-1 vodstvo u setovima. Novak je bio na konopcima...

Švicarac je diktirao ritam, Wawrinka je dominirao, ali na drugoj strani je bio prvi igrač svijeta. I to je pokazao na otvaranju četvrtog seta. Đoković je iskoristio break-loptu i uzeo dva svoja servisa za 3-0. 

No Wawrinka se vraća! Uzima Novaku break i smanjuje prednost na 3-2. Kod 3-3 Stan je imao dvije vezane break-lopte. No Novak je spasio obje i poveo 4-3!

Kakav meč u Parizu. Nevjerojatno... Meč dostojan finala. Novak se po tko zna koji put u meču vratio iz gotovo nemoguće situacije, pritisnuo je Wawrinku i kod 4-3 imao dvije break-lopte. Švicarac se izvukao i izjednačio na 4-4.

Wawrinka je potom imao break-loptu i mogućnost serviranja za meč. Novak ga je iznenadio i odigrao servis-volej. Nevjerojatno. No Stan nije odustao, opet je pritisnuo i uzeo servis Novaku genijalnom backhand paralelom za 5-4.

Švicarac je servirao za meč. No s druge strane stajao je Novak Đoković. Imao je prvi igrač svijeta priliku za break, ali Švicarac je izdržao i slavlje je moglo početi. Wawrinka je slavio u svom prvom finalu u Parizu.

Finale Roland Garrosa:

  • Đoković - Wawrinka 6-4, 4-6, 3-6, 4-6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 427
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki