Obavijesti

Sport

Komentari 0

Favoriti slavili: Zadar, Cibona, Cedevita i Split bez problema

Favoriti slavili: Zadar, Cibona, Cedevita i Split bez problema
1

Branitelj naslova Cedevita je u Domu sportova na poluvremenu vodila samo 52-43 protiv Osječana. No, u nastavku je hrvatski prvak dopustio gostima samo 24 koša, a ubacio čak 59. Musa je zabio 19 poena

VIDEO

Košarkaši Cedevite, Cibone, Zadra i Splita ostvarili su očekivane pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Cedevita je sa 111-67 nadigrala Vrijednosnice Osijek, Cibona sa 88-65 bila bolja od Škrljeva, Zadar je s 98-76 svladao Zabok, a Split sa 94-76 pobijedio Šibenik.

Branitelj naslova Cedevita je u Domu sportova na poluvremenu vodila samo 52-43. No, u nastavku je hrvatski prvak dopustio Osječanima samo 24 koša, a ubacio čak 59. Džanan Musa je sa 19 koševa, šest skokova i četiri asistencije predvodio strijelce Cedevite. Po 15 poena postigli su Andrija Stipanović i Karlo Žganec. Kod Vrijednosnica Osijek najbolji je bio Jimmie Lee Taylor sa 22 koša, devet skokova i četiri asistencije.

U Draženovom domu je Cibona protiv Škrljeva na poluvremenu vodila 43-40, a odluka o pobjedniku pala je u trećoj četvrtini koja je završila 22-5 za domaću momčad. Luka Žorić je sa 23 koša i osam skokova predvodio Cibonu, a Jasmin Perković je sa 21 košem i šest skokova bio najbolji kod Škrljeva.

Split je na Gripama slomio otpor žilavih Šibenčana tek u posljednjoj četvrtini. Gosti su 30 sekundi prije kraja treće dionice vodili 65-58. No, sljedećih pet minuta je momčad Vladimira Anzulovića ostala bez ubačaja, a Split je serijom 17-0 pobjegao na deset koševa prednosti (75-65) te mirno utakmicu priveo kraju.

Mateo Kedžo je sa 23 koša, osam skokova i šest asistencija predvodio Splićane, za koje je Amerikanac Michaelyn Scott ubacio 22 poena. Tomislav Gabrić sa 15 koševa i šest skokova Ivan Mileković sa 14 poena bili su najbolji strijelci Šibenika.

Zadar je u KD Kreše Ćosića slomio otpor Zabočana u trećoj četvrtini, nakon što je na poluvremenu bilo +7 za domaću momčad (45-38). Ive Ivanov sa 21 košem i šest skokova te Kristijan Krajina sa 20 poena i sedam skokova bili su najbolji strijelci Zadra, a Jakov Vladović je spojio 15 koševa i osam asistencija. Najbolji kod gostiju bio je Antonio Vlaić sa 17 koševa i šest skokova.

Uzvratne utakmice na rasporedu su u subotu, 5. svibnja, a za prolaz u polufinale potrebne su dvije pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici
Ovo je vila Marija Mandžukića u skrivenoj uvali na otoku Braču. Jedno noćenje stoji 1300 eura
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Ovo je vila Marija Mandžukića u skrivenoj uvali na otoku Braču. Jedno noćenje stoji 1300 eura

OAZA DALEKO OD GUŽVE Malo mjesto na Braču krije luksuznu vilu nogometaša. Kad se tamo ne odmara, renta je... Može primiti do deset gostiju, ima pet spavaćih soba i kupaonica